hrvatski nogometaši

Toma Bašić odigrao fantastičnu partiju i zabio za Bordeaux u Kupu Francuske

Screenshot: Twitter

HRVATSKI veznjak Toma Bašić bio je strijelac za Bordeaux u 2:0 (0:0) domaćoj pobjedi protiv drugoligaša Le Mansa kojom se njegov klub plasirao u šesnaestinu finala Francuskog nogometnog kupa. 

Bašić, koji je odigrao čitavu utakmicu, potvrdio je prolazak svoje momčadi u sljedeću fazu natjecanja pogotkom za 2:0 iz protunapada u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Josh Maja je oduzeo loptu Le Mansovim igračima u svojoj polovici i poveo kontru, a bivši hajdukovac je od tog trenutka započeo veliki sprint koji je trajao sve do protivničkog gola.

Pred ulazak u protivnički šesnaesterac pretrčao je zadnjeg braniča Le Mansa, a onda lijepo ljevicom poentirao za potvrdu pobjede.

Prvi gol na utakmici postigao je Briand (53'-11 m).

Bašiću je ovo bio prvijenac za Bordeaux u devetom nastupu sezone u svim natjecanjima. Odigrao je sjajnu utakmicu, a SofaScore ga je ocijenila najboljom ocjenom u svojoj ekipi. Osim pogotka kojim je potvrdio pobjedu i prolaz dalje, Bašić je imao tri ključna dodavanja, 3/3 uspješna driblinga i točnost dodavanja na visokih 89% uspješnosti.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Pročitajte više