Tomljanović prošla u 2. kolo kvalifikacija Wimbledona, Dodig u 3. kolu

AJLA TOMLJANOVIĆ, 17-godišnja mlada hrvatska tenisačica, probila se do drugog kola kvalifikacija na trećem Grand Slam turniru godine, Wimbledonu.

U drugom je kolu Tomljanović bila bolja od Bjeloruskinje Jekatarine Džehalevič sa 6:4, 6:3. Time je došla u priliku da u idućem meču osigura plasman u glavni turnir Wimbledona, no nije mogla dobiti težu protivnicu. Igrat će protiv Estonke Kaije Kanepi, prve nositeljice turnira i 79. igračice na svijetu.

U dva kola kvalifikacija je Kanepi izgubila samo devet gemova. U 1. kolu je bila bolja od Savčuk 7:5, 6:1, a u srijedu je svladala Bovinu 6:1, 6:2.

Tomljanović, 175. igračica na svijetu, nije imala velikih problema protiv Džehalevič (186. na WTA ljestvici) te je ranim breakom u oba seta brzo dolazila do prednosti koju je čuvala do kraja.

Dodig izbacio Žemlju

Nakon što se u 3. kolo kvalifikacija Wimbledona probila Ajla Tomljanović, njen put je jednako uspješno pratio i hrvatski tenisač Ivan Dodig.

Drugo kolo mu je donijelo "susjedski derbi" protiv 123. tenisača na svijetu, Slovenca Grege Žemlje, u kojem je Dodig slavio 6:3, 3:6, 6:1. Time je Dodig dospio na korak do ulaska u glavni turnir, a za to mu još treba pobjeda protiv Austrijanca Alexandera Peye, koji mu je, pak, susjed na ATP ljestvici.

Dodig je 197., a Peya 198. igrač svijeta. U karijeri su igrali dva puta te je omjer izjednačen, 1:1.

Ključni trenutak meča protiv Žemlje, inače šestog nositelja kvalifikacija na travi All England Cluba, bio je onaj pri 3:1 za Dodiga u trećem setu. Tada je hrvatski tenisač servirao za potvrdu breaka i gem je trajao više od deset minuta. Spasio je Dodig tom prilikom nekoliko break-lopti i nakon toga imao otvoren put prema uspjehu.

U nastavku dana od hrvatskih predstavnika meč 2. kola još igra Mirjana Lučić.

Wimbledon, kvalifikacije (tenisači, 2. kolo):

Dodig - Žemlja (6) 6:3, 3:6, 6:1

Wimbledon, kvalifikacije (tenisačice, 2. kolo):

Tomljanović - Džehalevič 6:4, 6:3

Pročitajte više