TRANSFERI UŽIVO United za Neymara pripremio 500 milijuna eura

Foto: PIXSELL

DVANAESTI je dan zimskog prijelaznog roka za nogometaše. Tijekom dana očekuju se novi transferi širom Europe.
 
Najnovije transfere, pregovore i glasine pratite uživo na Indexu.  
 
Malijski reprezentativac na pragu Dinama

Dinamo Zagreb u siječanjskom prijelaznom roku mogao bi pojačati momčad Ousmaneom Coulibalyjem, nogometašem Panathinaikosa. OPŠIRNIJE...

Slavni Nizozemac vraća se u domovinu
 
Robin van Persie u subotu potpisuje za Feyenoord, javlja nizozemski Algemeen Dagblad. Bivši napadač Manchester Uniteda i Arsenala raskinuo je ugovor s Fenerbahčeom te bi sutra trebao doputovati u Roterdam kako bi se podvrgnuo medicinskim pregledima.

Kraj Realovog "terora"?
 
Prema tvrdnjama engleskog The Suna, Manchester United povećat će plaću Davidu De Gei kako bi ga odgovorio od odlaska u Real Madrid. Pristane li Španjolac na povećanje primanja, uz Paula Pogbu bit će najplaćeniji igrač mančesterskog kluba. Navodno je riječ o 300 tisuća funti tjedno.

"Egipatski Messi" ostaje u Liverpoolu
 
Mohamed Salah stao je na kraj spekulacijama i poručio kako ne napušta Liverpool.
 
"Čuo sam razne priče i mnogo je glasina, ali ne obazirem se na njih. Poprilično sam napredovao u Liverpoolu i pripadam mu. Sretan sam na Anfieldu", izjavio je egipatski reprezentativac za Liverpool Echo.

Neymar ruši novi svjetski rekord?
 
Prema pisanju francuskog Mercata, Real Madrid i Manchester United spremni su Paris Saint-Germainu za Neymara ponuditi 500 milijuna eura. Real Madrid, kako se tvrdi, u paketu je pripremio 400 milijuna eura i Cristiana Ronalda. Spominje se kako bi i španjolski i engleski klub vrlo brzo kroz različite sponzorske, odnosno marketinške ugovore povratili uloženo. 
Leonard Zuta ostaje u Rijeci
 
Rijeka je aktivirala ugovornu opciju produljenja s Leonardom Zutom (25) pa će se makedonski reprezentativac na Rujevici zadržati do 30. lipnja 2019. godine, službeno je potvrđeno na mrežnoj stranici riječkog kluba.
 
"Uvijek ću davati 100 posto za Rijeku, kao što sam uvijek davao 100 posto za svaki klub u kojem sam igrao ili ću igrati. To je za mene pitanje ponosa da uvijek dajem maksimum", izjavio je Leonard Zuta, iskusni lijevi bek koji je u Rijeku došao u rujnu 2015. godine iz švedskog Häckena za 45 tisuća funti. 
 

MLS ruši rekord
 
Dogovoren je najveći transfer u povijesti američke lige! Atlanta United za otprilike 12 milijuna eura kupit će Ezequiela Barcu (18), dosadašnjeg napadača argentinskog Independientea kojem se predviđa zvjezdana karijera. OPŠIRNIJE...
 
 

Propada li transfer francuske ikone u PSG?

Posljednja dva tjedna naveliko se piše o dolasku Lassane Diarre u Paris-Saint Germain. Međutim, spekulira se kako pariški klub možda odustane od nekadašnjeg veznjaka Real Madrida, Arsenala i Lokomotiv Moskve koji ima problem s lijevim koljenom. Tek nakon specijalističkih pregleda bit će poznato hoće li Paris-Saint Germain biti deseti klub u igračkoj karijeri Lassane Diarre. 
Značajne rošade u Juventusu
 
Torinski klub tijekom ljeta smjera kozmičke promjene. Dok bi se Gianluigi Buffon trebao umiroviti, talijanski mediji spominju smjenu generacije te tvrde kako Staru damu redom napuštaju Alex Sandro, Stephan Lichtsteiner, Sami Khedira, Stefano Sturaro i Claudio Marchisio.
 
Kao svojevrsni nasljednici već su potvrđeni Emre Can (Liverpool), Mattia Caldara (Atalanta) te Leonardo Spinacola (Atalanta) i Dennis Praet (Sampdoria).
 
Slavenova mlada nada prodana u Rusiju

Veznjak Slaven Belupa Kristijan Bistrović (19) i službeno je potpisao ugovor s CSKA Moskvom, jednim od najpopularnijih i najcjenjenijih ruskih klubova. Prema neslužbenim informacijama, transfer je vrijedan 500 tisuća eura, a Slaven Belupo ima pravo na određeni postotak u slučaju eventualnog budućeg transfera. Kristijan Bistrović potpisao je ugovor do ljeta 2022. godine i već je priključen momčadi na pripremama u Španjolskoj. 

Talijanski velikan trguje u Španjolskoj
 
Sa svrhom da osnaži konkurenciju u veznoj liniji, Inter je Barceloni za Rafinhu poslao službenu ponudu. Konkretnije rečeno, radi se o posudbi s pravom otkupa na kraju sezone u iznosu od 20 milijuna eura. Brazilac se, pak, ne protivi odlasku, osobito nakon nedavnog dolaska Philippea Coutinha. 

Juventus vraća bivšeg idola navijača?
 
U slučaju da Massimiliano Allegri na kraju tekuće sezone napusti Juventus, prema pisanju Corriere della Sere naslijediti bi ga trebao Zinedine Zidane. OPŠIRNIJE... 

"Vučica" se povukla s "mercata"
 
Romin predsjednik James Pallotta rastužio je klupske pristaše izjavom kako će rimski klub u tekućem prijelaznom razdoblju isključivo mirovati te kako neće kupovati igračke zvijezde. U dosadašnjem transfernom periodu u Romi je prilično mirno; Rim je napustio tek Leandro Castan koji je posuđen Cagliariju.
 
Arda Turan na korak od Bašakšehira
 
Turska zvijezda dogovorila je povratak u domovinu, a Bašakšehir ga želi dovesti na posudbu iz Barcelone do kraja sezone, uz otkupnu klauzulu od 15 milijuna eura. Naravno, posljednju riječ ima katalonski velikan. Sastanak će se održati danas.
Chicharito neće u MLS
 
Los Angeles Galaxy želio je dovesti Chicharita Hernandeza, ali je napadač iz Meksika odbio transfer u klub iz MLS-a. Igrač West Hama želi još ostati u Europi i igrati na najvećoj razini. 
 
Everton spremio ponudu za Walcotta
 
Trener Evertona Sam Allardyce otkrio je kako želi dovesti Thea Walcotta iz Arsenala. Englesko krilo lovi i Southampton, a Everton je za njega spremio ponudu od 22,4 milijuna eura. 
Arsenal ponovno lovi Draxlera
 
Velika želja Arsenea Wengera napokon bi se mogla ispuniti. Julian Draxler na izlaznim je vratima PSG-a, koji ga želi prodati. Nijemac je viđen u Londonu na košarkaškoj utakmici, gdje se družio s igračima Arsenala i time povećao mogućnost da tijekom prijelaznog roka potpiše za Topnike. 
Chelsea blindira svoje zvijezde
 
Thibaut Courtois i Eden Hazard produžit će ugovore s Chelseajem. Vrataru trenutačni ugovor vrijedi do 2019. i on će prvi produljiti suradnju, a nakon njega će to učiniti i njegov sunarodnjak iz Belgije, koji ima ugovor do 2020. godine. 

Embed from Getty Images

 
Inter dobio braniča iz Benfice
 
Argentinski branič Lisandro Lopez igrat će u Interu na posudbi iz Benfice do kraja sezone. Nerazzurri su sve dogovorili s Portugalcima, a ako budu zadovoljni moći će otkupiti njegov ugovor na ljeto za deset milijuna eura. 
 

 
Real dovodi Neymara 2019. godine?
 
Aktualni svjetski, europski i španjolski prvak Real neće kupovati u zimskom prijelaznom roku. Trener Zinedine Zidane zadovoljan je ekipom, ali dobro upućena Marca tvrdi kako će Real krenuti po Neymara na ljeto 2019. godine.
 
Navodno Brazilac želi jednog dana igrati u bijelom dresu, a cijeli transfer mogao bi iznositi na kraju nevjerojatnih 400 milijuna eura. Podsjetimo, PSG ga je tijekom ljeta oteo Barceloni za rekordna 222 milijuna eura.
Liverpool će Keitu platiti 95 milijuna eura?
 
Poznato je kako se Liverpool tijekom ljeta dogovorio s Leipzigom oko dolaska Nabyja Keite, ali tek na kraju ove sezone. Igrač je već potpisao predugovor s Redsima, a postoje tri opcije o kojima ovisi koliko će ga platiti.
 
Ako Leipzig izbori plasman u Ligu prvaka Liverpool će morati platiti 75 milijuna. Pet milijuna manje izdvojit će ako Nijemci stignu do Europa lige, a ako engleski klub već ove zime želi dovesti veznjaka morat će platiti nevjerojatnih 95 milijuna eura, tvrdi njemački Bild.
 
Hoće li klub s Anfielda nakon 84 milijuna eura, koliko je platio Virgila van Dijka, platiti i 95 milijuna eura za još jednog igrača pokazat će dani pred nama. 

Pročitajte više