Tučnjava slovenskih košarkaša

DAN NAKON poraza od Izraela, kojim su se slovenski košarkaši oprostili od Europskog prvenstva u Švedskoj, u javnost je procurila vijest o incidentu koji se dogodio u slovenskom hotelu neposredno uoči odlaska na utakmicu.

U predvorju hotela u Lulei potukli su se Marko Tušek i Boris Gorenc. Slovenske košarkaše razdvojilo je vodstvo reprezentacije, koje je taj incident pokušalo sakriti od javnosti. Međutim, kako je zbog dolaska Izraelaca u hotelu pojačano osiguranje, jedan od policajaca svjedočio je incidentu. Tučnjavu je vidio i jedan francuski reprezentativac.

Glasnogovornik slovenske vrste Gašper Bolhar nije htio komentirati ovaj događaj, dok je glavni menadžer reprezentacije Aleš Kravanja kazao kako je cijela priča prenapuhana. Predsjednik Slovenskog košarkaškog saveza Dušan Čeok tvrdio je kako nije upoznat sa slučajem.

Slovenija je u dvoboju za plasman u četvrtfinale vodila protiv Izraela sa 17 razlike, no ipak je izgubila (76:78). Gorenc je bio najefikasniji slovenski igrač (21), dok je Tušek ubacio 10 koševa.

Pročitajte više