DINAMO U EUROPI

U kakvom sastavu će Dinamo igrati večeras? Čačić ima jednu dvojbu, Petković na klupi

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

DINAMO od 20 sati na Maksimiru u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka brani prednost od 2:1 protiv Ludogorca. Uspije li održati prednost nakon večerašnje utakmice, proći će u play-off fazu Lige prvaka te ondje igrati protiv norveškog prvaka Bodo/Glimta.

Trener Dinama Ante Čačić ima jednu dvojbu - koga staviti na poziciju desnog krila. Bira između Luke Ivanušca i Darija Špikića. Iako Ivanušec na toj poziciji nije blistao u Bugarskoj, čini se da će opet dobiti prednost. 

Bruno Petković je u prvoj utakmici ostao na klupi zbog lakše ozljede i priliku je dobio u posljednjih pola sata, ali se nije proslavio. Ništa bolji nastup nije imao ni u petak u Varaždinu (1:1) pa će i ovaj okršaj s bugarskim prvakom početi s klupe. Od prve minute kreće Josip Drmić.

Ljubičić opet bek, Boško Šutalo stoper?

U obrani ne bi trebalo biti iznenađenja - Robert Ljubičić će opet na poziciju lijevog beka, Stefan Ristovski će biti desni bek, a stoperski par vjerojatno Dino Perić i Boško Šutalo. Eventualno može upasti Rasmus Lauritsen umjesto Šutala koji je solidno odigrao protiv Istre i Varaždina. 

Arijan Ademi i Josip Mišić nezamjenjivi su u sredini terena, kao i Mislav Oršić na lijevom krilu, a 19-godišnji Martin Baturina bi opet trebao krenuti iza Drmića. 

Dinamo igra za najmanje pet milijuna eura

Dinamo sada ima osiguran nastup u skupini Konferencijske lige, a ako prođe Ludogorec, imat će garantirano mjesto u skupini Europa lige. Prolazak Ludogorca Dinamu bi donio najmanje 8.6 milijuna eura. Dinamo bi dobio pet milijuna eura za eventualno ispadanje u play-offu Lige prvaka te još 3.6 milijuna za plasman u skupinu Europa lige. UEFA svaki osvojeni bod u skupini Europa lige plaća po 210 tisuća eura pa bi Dinamo zaradio i nastupima u tom natjecanju. 

Pročitajte više