"U Šahtaru se igrači ne razumiju ni na treningu, a kamoli na utakmici"

JUNAK dvije kvalifikacije utakmice hrvatske reprezentacije i tragičar susreta Šahtar – Milan, veznjak Darijo Srna teško je primio poraz svog kluba od, kako kaže, "ispodprosječnog" Milana.

Srna je u dvoboju protiv Milana u Donjecku dobio drugi žuti karton u 53. minuti i njemački sudac Herbert Fandell mu je pokazao put u svlačionicu.

U razgovoru s novinarom Sportskih novosti Darijo Srna nakon utakmice protiv velikog Milana, koju su Talijani dobili golom Seedorfa u 84. minuti, naš veznjak bio je izuzetno razočaran.

"Nakon Švedske sam bio glavni junak, a sada sam pogreškom u Šahtaru duboko pao. Glupo, nemam što dodati. Refleksno sam udario loptu rukom i napustio utakmicu u trenutku kad smo imali ravnopravni dvoboj." – izjavio je Srna, dodavši kako je prvi žuti karton dobio nezasluženo.

"Sudac mi je prestrogo dodijelio prvi žuti karton zbog običnog klizećeg starta. Ali, tko te pita iza utakmice, svi će samo reći "eto Srna opet dobio crveni". Imam takav stil, ne štedim se nijednog trenutka. Da nisam takav, sigurno ne bih postigao ovoliko u životu, a svaka publika cijeni borbeni nastup."

S njegovom ocjenom složio se i trener Šahtara Mircea Lucescu: "Dogodilo se točno ispred moje klupe, vidio sam da nije bilo grubosti u tom startu. Da je tako išao netko od poznatih igrača Milana, teško da bi se sudac odlučio na karton. Ne smatram da je Srna izgubio utakmicu, primili smo pogodak na iskustvo Seedorfa."

Talijanski div Milan je, tvrdi Srna, odigrao ispodprosječnu utakmicu koju je Šahtar mogao dobiti.

Darijo se požalio i na lošu komunikaciju u Šahtaru, gdje igraju nogometaši iz čak sedam različitih zemalja.

"Dva Rumunja, Poljak, Brazilac, Srbin, Čeh i ja Hrvat. Ne razumijemo se ni na treningu, a kamoli na utakmici." – izjavio je Srna, dodajući kako gledatelji u Ukrajini nisu naročito strastveni navijači, te kako uopće ne poznaju nogomet.

No, ipak nije zaboravio financijsku komponentu, zbog koje je i završio u Ukrajini.

"Specifična je Ukrajina, ali dobro se živi. Odavde bih otišao samo ako dođe ponuda nekog od najvećih europskih klubova. Inače, ostajem u Šahtaru do kraja, do 2008." – zaključio je Srna.

Pročitajte više