Udruge branitelja osudile šikaniranje Mirka Hrgovića

PREMA prikazanoj igri na jučerašnjem susretu protiv Rijeke, slobodno se može reći kako u Mirka Hrgovića više ne kuca Hajdučko srce. Odlično prvo poluvrijeme, zalaganje i borbenost bosanskohercegovačkog reprezentativca nagrađeno je pljeskom s zapadne tribine, označivši prekretnicu u cijelom slučaju Mirkova dolaska u Zagreb.

O nedavnim događajima vezanim uz Mirka Hrgovića oglasile su se Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara i trinaest braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Udruge branitelja osuđuju nedavne događaje poput vrijeđanja Hrgovića i vješanja lutke s njegovim likom tvrdeći kako se na taj način uskraćuje ustavno pravo na rad sinu jednog branitelja koji je svoj život dao za domovinu.

"Mirko Hrgović dijete je palog branitelja. Njegov otac, koji je zarobljen na Svilaji, pa zatočen i smaknut, stvarao je našu državu. A sin palog branitelja sada ne može izboriti svoje pravo na rad samo zato jer je izabrao igrati za Dinamo. Slučaj Hrgović sramota je za naš grad i za našu državu", rekao je predsjednik Udruge Damir Jašarević za SN.

Udruge branitelja najviše osuđuju nedavno vješanje lutke ispod sjeverne tribine Maksimira, tvrdeći kako je to nepotrebna prijetnja:

"To nisu bili navijači Dinama. Lutku su objesili navijači koji su blizu mafijaškog načina razmišljanja, a koje politika koristi za svoje potrebe", rekao je Jašarević. 

R.J.
Foto: Index

Pročitajte više