NBA

Ugledni američki novinar bacio urnebesnu glasinu. Ovo bi promijenilo NBA povijest

Foto: AP Photo/Jae C. Hong/Guliver

LEBRON JAMES kao igrač s najviše glasova u izboru za All-Star imao je priliku birati s kim će igrati na utakmici svih zvijezda, a posebno je ushićen bio jer je prvi put u životu dobio priliku zaigrati sa Stephenom Curryjem. Cijelo je vrijeme medijima o njemu govorio u superlativima i ponavljao koliko voli i cijeni njegovu igru.

Novinar ESPN-a Brian Windhorst kaže da je odabir Curryja za suigrača bio samo prvi korak u LeBronovu velikom planu da najboljeg šutera svih vremena nagovori da mu se pridruži u LA Lakersima.

Na All-Star vikendu je krenula suradnja Duranta i Irvinga

All-Star susreti prilika su za zvijezde različitih klubovima da se intenzivnije podruže i bolje upoznaju te je posljednjih godina na njima načelno dogovoreno nekoliko suradnji, među kojima je svakako najpoznatija ona Kevina Duranta i Kyrieja Irvinga u Brooklyn Netsima.

LeBron se divi Curryju, protiv kojeg je četiri godine zaredom, od 2015. do 2018., vodio fantastične bitke u NBA finalima između Clevelanda i Golden Statea i jasno je da bi ga rado imao za suigrača, a Curryju ugovor s Warriorsima istječe 2022. godine.

"All-Star utakmica postala je središnje mjesto na kojem igrači regrutiraju jedni druge. Steph može produljiti ugovor ovog ljeta, ali LeBron ga je počeo regrutirati na All-Star utakmici", rekao je nedavno Windhorst.

Čak su i senzacija željni Amerikanci njegovu objavu ismijali i gledali kalendar kako bi se uvjerili da se ne radi o prvoaprilskoj šali.

Curry nema nikakvog razloga otići i pridružiti se čovjeku kojeg je već pobjeđivao

U tom planu, naime, postoji samo jedna rupa. Curry ne namjerava napustiti Warriorse, što je više puta ponovio, niti ima razloga za to. Već ima tri naslova prvaka osvojena upravo protiv Jamesa, ikona je kluba koji igra u San Franciscu, gradu koji nije puno neatraktivniji za život od Los Angelesa. Čak je i tijekom trogodišnjeg boravka Kevina Duranta u Warriorsima ostao neosporno zaštitno lice i prva zvijezda kluba. Ukratko, ne mora ganjati naslov ni tražiti bolju sredinu za život, niti ima razloga za odlazak u klub u kojem ne bi bio prva zvijezda. Konačno, u novom klubu ne bi mogao dobiti ugovor kakav će potpisati s Warriorsima nadolazećeg ljeta.

I ovakvi Brooklyn Netsi bi drhtali od takve momčadi

Unatoč LeBronovim snovima, morat će potražiti drugu zvijezdu koja će mu olakšati borbu za titule kako se približava četrdesetoj.

Ali sama pomisao na Jamesa, Curryja i Anthonyja Davisa u istoj momčadi djeluje toliko savršeno i zastrašujuće za protivnike da ni Brooklyn Netsima u aktualnoj superzvjezdanoj postavi ne bi bilo svejedno.

Pročitajte više