Van Persie: Srce mi je slomljeno! Kao da smo od početka bili osuđeni na propast

Foto: Guliver Images/Getty Images

BILA je to jedna od najčudnijih utakmica koju je Robin van Persie odigrao u svojoj bogatoj karijeri. U susretu protiv Češke ušao je u 39. minuti umjesto ozlijeđenog Jaira Riedewalda, zabio je autogol u 66. minuti, a zatim je u 83. pogodio pravu mrežu. No, Nizozemcima to nije bilo dovoljno pa su se porazom od Češke 2:3 oprostili od plasmana na Euro u Francusku.

> Nizozemci u očaju: Dramatično, katastrofalno, skandalozno...

Van Persie zabio prvi autogol u karijeri

Obzirom da će iduće ljeto propustiti veliku europsku feštu, nizozemska javnost zahtjeva remont reprezentacije, a Van Persie moli za strpljenje i zajedništvo.

"Srce mi je slomljeno. Cijele kvalifikacije kao da su osuđene na propast od prve utakmice. Bilo je strašno. Smak svijeta", rekao je Van Persie, kojem je utakmica protiv Češke bila ujedno i 101 u dresu nizozemske reprezentacije. 

Oranje će Euro gledati na kauču, a prvi reprezentativni izazovi čekaju ih u kvalifikacijama za SP u Rusiji. Do tada moraju riješiti sve probleme koje imaju.

"Normalno je da će nas ljudi kritizirati. Kako i ne bi kada nismo bili na razini, ali moramo ostati snažni. Treba nam jedinstvo. Pred nama su teški dani, dani puni izazova, a ja nisam netko tko će odustati samo tako", objasnio je napadač Fenerbahčea.

"Odazvat ću se pozivu svoje zemlje"

Van Persie namjerava ostati u reprezentaciji i u kvalifikacijama za Rusiju.

"U karijeri sam bezbroj puta bio u teškoj situaciji. Ne želim odustati. Kako sada stvari stoje, dostupan sam reprezentaciji i odazvat ću se na poziv", zaključio je Nizozemac.

Pročitajte više