Vezmar i Šarić nadaju se dobrom ždrijebu

PRIPREME su tekle dobro, a najvažnije je da nije bilo ozljeda kao u Sydneyu, pa sam potpuno spremna za nastup u nedjelju, rekla je na tiskovnoj konferenciji u Hrvatskoj kući hrvatska taekwondašica Nataša Vezmar.

Vezmar je sa kolegicom iz reprezentacije Sandrom Šarić i trenerom Ivicom Klaićem stigla u Atenu danas rano ujutro čarterom iz Zadra.

"Nemamo sponzore, pa nismo mogli sami platiti zrakoplovnu kartu za neko normalnije vrijeme dolaska. Malo sam umorna, ali do nedjelje ću svakako biti u redu", kazala je Vezmar, koja je prije četiri godine u Sydneyu osvojila četvrto mjesto.

"Sydney je bilo dragocjeno iskustvo. Plakala sam nakon poraza, dugo nisam bila svjesna što znači četvrto mjesto na Olimpijskim igrama, ali mislim da mi je taj nastup dosta pomogao u mojoj karijeri", kazala je europska prvakinja i svjetska doprvakinja koju je list US Today naveo kao najvećeg favorita za zlato u kategoriji preko 67 kilograma.

"Lijepo je znati da vas bar neko smatra za prvog favorita. Sve ovisi o ždrijebu, moje najveće suparnice bit će olimpijska prvakinja Kineskinja, a opasne su Britanka i Australka. Bilo bi dobro kad bi imala lakšu protivnicu u prvom kolu, sačuvala bih snagu. No, kako u ždrijebu nema privilegiranih, moguće je i finale u 1. kolu. Zapravo je svejedno, za medalju ću morati pobijeđivati i one vrlo jake taekwondašice", riječi su 28-godišnje Bjelovarčanke, koja nastupa 29. kolovoza.

Sandra Šarić će po prvi puta nastupiti na Olimpijskim igrama, njezina kategorija do 67 kilograma na rasporedu je 28. kolovoza.

"Ovo su mi prve igre i dosta toga ovisi o ždrijebu. U mojoj kategoriji velike su favoritkinje Kineskinja i Korejanka, a ja ću tražiti svoju šansu", kazala je 20-godišnja Senjanka, svjetska doprvakinja iz 2003., ali u kategoriji do 67 kilograma.

"Glavno je da nema ozljeda, uz malo sreće u ždrijebu obje djevojke bi mogle dogurati jako daleko. Ne bojimo se nikoga, ali ždrijeb će odigrati ključnu ulogu", kazao je izbornik Ivica Klaić.

Ždrijeb za tekwondo na rasporedu je danas kasno popodne.

Pročitajte više