CHAMPIONSHIP

VIDEO Bielsa objasnio potez kojim je oduševio svijet: "Nismo im poklonili gol"

Foto: Guliver Image/ Getty Images

MARCELO BIELSA našao se u fokusu otočke javnosti nakon zanimljivog poteza koji je oduševio nogometni svijet na utakmici Leeds Uniteda i Aston Ville (1:1) u sklopu 45. kola engleskog Championshipa.

Trener Leedsa naredio je svojim igračima da poklone gol protivniku nakon što je njegov igrač, poljski reprezentativac Mateusz Klich postigao kontroverzan pogodak za vodstvo.

VIDEO Leeds poveo na ružan način pa pustio Villu da izjednači na prazan gol

Leeds je poveo u 72. minuti, i to dok je igrač Ville ležao na terenu, zbog čega je odmah počelo naguravanje nakon kojeg je isključen igrač Ville El Ghazi. Potom je Bielsa naredio svojim igračima da gostima puste gol.

Svi igrači Leedsa pustili su Villu da zabije, samo je on urlao i protivio se

Poslije remija u kojem je Bielsin sastav izgubio i teoretske šanse za izravan plasman u Premiership, argentinski stručnjak objasnio je svoj potez kojim je sve oduševio.

"Dajte im gol, dajte im gol!" urlao je Argentinac, što su njegovi igrači i napravili, a potom je za kamere Sky Sportsa objasnio što se zapravo dogodilo.

"Nismo poklonili gol Aston Villi, samo smo im vratili onaj koji smo uzeli. Svi su vidjeli što se dogodilo. Mi smo samo svojim potezom iskazali ono što mislimo o tome. Engleski nogomet je poznat po tome da se uvijek igra fer i korektno i tko sam ja da u ovoj državi u pitanje dovodim ponašanje koje se smatra vrlinom", obrazložio je argentinski stručnjak koji je u nogometnom svijetu poznatiji po nadimku El Loco, što u prijevodu znači Luđak.

Pročitajte više