Video - Raspucani Rooney: Gol Hrvatskoj na Euru u Portugalu mi je najdraži u karijeri

U DERBIJU s Arsenalom na Emiratesu prošlog vikenda napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney postigao je svoj stoti gol u Premiershipu, ali unatoč velikoj pobjedi Crveni vragovi i dalje gledaju u leđa Ancelottijevom Chelseaju s bodom i utakmicom manjka u momčad sa Stamford Bridgea.

Ipak, Rooney je optimističan glede nastavka sezone u Premiershipu: "Nadam se da možemo napraviti novi iskorak i osvojiti naslov prvaka po četvrti put zaredom. Prvaci smo tri sezone zaredom, ali do četvrtog uzastopnog naslova otkako se igra Premiership nitko nije uspio doći. To mi je u ovom trenutku glavna preokupacija", rekao je Rooney koji vjerojatno igra najbolju sezonu u karijeri - dosad je postigao 20 golova u svim natjecanjima.

"Kao nikad dosad zabio sam dosta pogodaka iz samog peterca, godinama sam radio na realizaciji u takvim situacijama i sad konačno dolazi na naplatu. Što se prvenstva tiče, ono je dosta uzbudljivije nego lani, prvenstveno zbog činjenice jer su Chelsea i Arsenal dosta bolji. Liverpool je posustao, ali oni su kvalitetna momčad i ne sumnjam da će igrati sve bolje kako prvenstvo bude odmicalo", rekao je Rooney za Goal.com otkrivši koji mu je najdraži pogodak u dosadašnjoj karijeri:

"Pomislio sam poslije gola da možemo osvojiti Euro u Portugalu"

"Moj drugi gol Hrvatima na Euru 2004. u Portugalu! Uvijek uživam gledajući taj pogodak, nakon duplog pasa s Michaelom Owenom izašao sam pred vratara i zabio. U tom sam trenutku pomislio kako možemo otići do kraja", priznao je Rooney.

Pročitajte više