VRSALJKO POTPISUJE ZA TALIJANSKOG VELIKANA Odbio Liverpool i dolazi za 25 milijuna eura

Foto: Getty Images/Guliver Image

ŠIME VRSALJKO vraća se iz Španjolske u Italiju nakon samo godinu i pol u Atleticu, gdje su ga ozljede i konkurenti ograničili na status rezerve. Sve je dogovorio s jednim od najboljih klubova Serije A i čeka se da sada njegov budući poslodavac onom aktualnom plati 25 milijuna eura. 

Napoli će od siječnja biti novi klub desnog bočnog koji za manje od mjesec dana navršava 26 godina. Vrsaljko je odbio interes Liverpoola i Monaca. Njima i Atleticu je rekao da se želi vratiti u Italiju, ekskluzivno donosi Corriere dello Sport.
 
Juventus je također bio zainteresiran za Vrsaljka, s obzirom na to da De Sciglio ne zadovoljava, a Lichtsteiner odlazi na kraju sezone, ali Napoli je očito bio konkretniji i brži. 
 
U ljeto 2013. Vrsaljko je došao u Genou uz 4,6 milijuna eura odštete Dinamu, da bi već iduće godine za 5,5 milijuna eura prešao u Sassuolo. Nakon dviju sezona Atletico ga je kupio za 16 milijuna eura.
Doveden kao zamjena za Juanfrana, nije uspio izgurati iskusnog (32) desnog bočnog, a zatim ga je pretekao i Thomas (24), pa je ove sezone sakupio samo sedam nastupa.
 
Ali ove sezone i posebno prošle, u pokušaju etabliranja kao prvotimca ograničile su ga ozljede, posebno potrgani ligamenti koljena u ožujku ove godine. Zbog toga je pauzirao čak četiri mjeseca. Od početka ove sezone muče ga ozljede stopala, lože i leđa.
 
Napoli ga jedva čeka jer Vrsaljko može kvalitetno popuniti oba boka, pozicije na kojima je Sarrijeva momčad deficitarna godinama (36) desnog Maggija i posebno ozljedom lijevog Ghoulama, kojeg zbog potrganih ligamenata nema gotovo do kraja sezone. 
 
Klub koji se natječe za Scudetto, a u Europskoj ligi jedan je od favorita, ostao je tako samo na Hysaju desno i Ruiju lijevo.

Pročitajte više