Vukušić: Unirea nije nikakva svemirska momčad, ako nas podcijene...

U NAJBOLJOJ euro-utakmici Hajduka u posljednjih nekoliko godina Poljud je protiv Dinama iz Bukurešta proključao prvi put u 12. minuti. Ante Vukušić iskoristio je fantastično progiravanje Marina Tomasova, ušao iza leđa obrani Rumunja i otvorio put prema velikoj pobjedi Bijelih.

> Da bi oživio '94., Hajduk mora preko "Chelsea iz Jamonice", nastalog na ruševinama Ceausecuova režima

> "Unirea je puno ozbiljnija od Dinama, sigurno prolaze Hajduk!"

Mladi Sinjanin bio je na početku sezone odsutan zbog sudjelovanja na Europskom prvenstvu reprezentacija do 19 godina, a već u prvom nastupu u startnoj jedanaestorci od povratka iz Francuske opravdao je povjerenje Špace Poklepovića. Zabio je zlata vrijedan pogodak Dinamu, dodatno zapalio atmosferu koja je u suradnji sa sjajnom izvedbom njega i suigrača i odvela Splićane u play-off.

"I kad nema 30 tisuća ljudi, Hajduk mora igrati onako - napadački i agresivno"

"Publika je zaista bila naš 12. igrač, tko zna bi li prošli da nas nisu nosili fenomenalnim navijanjem, ali i kada nema 30 tisuća ljudi Hajduk mora onako igrati. Napadački i agresivno, od prve minute svakom suparniku moramo pokazati gdje je došao", rekao je u razgovoru za Index Vukušić kojem se polako sliježu dojmovi nakon velikog okršaja:



"Živjeli smo svi za tu utakmicu, i drago mi je da nam se vratilo za sav uloženi trud. Ne mogu vam opisati koliko smo željeli ovu pobjedu", rekao nam je mladi Hajdukov centarfor koji je dvoboj iz Bukurešta gledao na televiziji (nije se zbog U-19 Eura stigao na vrijeme priključiti momčadi): "Nisam nakon tog poraza pao u apatiju, nekoliko sam puta pregledavao snimku i vidio da imamo prostora za dobar rezultat, posebice u njihovom zadnjem redu obrane."

Dinamo Bukurešt je ostao iza Bijelih, a na redu je novi europski izazov - Unirea. Ždrijeb play-offa Europa lige odlučio je da će Hajdukovci opet u Bukurešt (stadion Uniree ne zadovoljava Uefine kriterije). Vukušić se ne boji momčadi iz Urzicenija:

"Ne dajem im ni jedan posto prednosti, svjesni smo što nam donosi ulazak u skupinu"

"Slabo ih poznajem, znam samo da su lani u skupini Lige prvaka uzeli osam bodova i sama ta činjenica zaslužuje svaki respekt. Bio sam nakon ždrijeba malo na internetu, vidio sam da su u prva dva kola rumunjskog prvenstva uzeli tek dva boda. Nisu, dakle, nikakvi svemirci."

Šanse procjenjuje na 50:50: "Bit će gusto, ne mislim da su bolji od nas, ne dajem im ni jedan posto prednosti."

Eventualnim ulaskom u Europa ligu Hajduk bi višestruko profitirao: "Da, jasno nam je da bi imali triput rasprodan stadion, klub bi zaradio od TV-prava i sponzora, a i nama igračima bi porasla cijena. Mogu obećati da ćemo u obje utakmice ući sa sto posto, ne bi li konačno dohvatili skupinu euro-natjecanja."

"I trener Dinama je govorio da se uzvrat ne mora ni igrati pa ste vidjeli kako je prošao..."

Vukušiću smo spomenuli i reakcije iz rumunjskih medija te tabora Uniree, gdje svi respektiraju Splićane, ali ipak Unireu ističu kao velikog favorita: "Daj Bože da nas podcijene, volio bih da se to desi. To me je posebno naljutilo nakon prve utakmice, što je trener Dinama izjavio kako ni ne moraju ići u Split, a vidjeli ste kako su se proveli. Što god mislili o nama, jako se varaju ako misle da će imati lak posao. Ostali smo svi na okupu, godinu dana smo iskusniji i jači i nećemo se tek tako predati", zaključio je Vukušić.

Pročitajte više