Vušković se zbog doping-testa našao u milijunskom skandalu. Mora spašavati karijeru

Foto: EPA

MLADI hrvatski reprezentativac te branič HSV-a Mario Vušković pao je na doping-testu te je Njemački nogometni savez protiv njega pokrenuo istragu, dok je klub potvrdio da ne trenira s ostatkom momčadi. "Bio je pozitivan na supstancu eritropoetin (Epo) tijekom kontrole na treningu 16. rujna", objavili su njemački mediji.

HSV je na devet dana otišao u Sjedinjene Američke Države, ali bez Vuškovića koji je podnio zahtjev za slanje B uzorka, dodaje Spiegel. Navode kako je ta supstanca ranije bila u hrani ili se nesvjesno unosila lijekovima za liječenje određenih bolesti. "U dodacima prehrani postoje nespecifične tvari, ali epo je specifična stvar koja teško može nesvjesno ući u tijelo", rekla je glasnogovornica NADA-e, njemačke antidopinške agencije, prenosi Spiegel.

"Standardna kazna za doping-prekršaj je četiri godine, a kazna se može i smanjiti. Za 20-godišnjeg Vuškovića, koji je spreman za reprezentaciju, ali neće igrati za hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu, duga suspenzija mogla bi značiti kraj sportske karijere", piše Spiegel.

Čeka ga borba za spas karijere

Danas su se o suspenziji za Vuškovića raspisali i brojni drugi njemački mediji, a Kicker tvrdi kako bi hrvatski nogometaš mogao HSV koštati milijune. "Ako se potvrde crne slutnje, klubu ne prijeti samo gubitak novca koji je uložio u Vuškovića (oko 4 mil. eura odštete), već je realno očekivati da će i prodaje drugih igrača biti stopirane dok se sve ne raščisti", navodi Kicker.

MorgenPost također piše o Vuškoviću u tekstu pod naslovom: "HSV-ova zvijezda se očajnički bori za spas karijere." U tekstu isti medij dodaje: "Ne morate biti prorok da vam bude jasno kako je tulum otkazan. Vušković će u srijedu napuniti 21 godinu, ali taj dan će mu zasjeniti priča o dopingu. Sada ga čeka borba za spas karijere koja će trajati tjednima, čak i mjesecima."

Pročitajte više