Wawrinka vikao na Tsongu i gađao ga forhendom: Mene gledaš!? Zašto me gledaš!?

Foto: Screenshot

U PRVOM kolu šokirao je gledatelje kad je potpuno nepotrebno napucao Martina Kližana u međunožje. No temperamentni Švicarac Stan Wawrinka otišao je korak dalje u današnjem četvrtfinalu protiv Jo-Wilfrieda Tsonge.

Nakon što je dobio prvi set, Švicarac je počeo raspravu s Francuzom dok je svatko sjedio na svojoj klupi između dva seta.

"Mene gledaš!? Zašto me stalno gledaš!? Daj se opusti, čovječe, ovo je samo teniski meč", govorio je Wawrinka Tsongi, a Francuz se nije pretjerano obazirao na te riječi.

No kod 2:1 u drugom setu Tsonga je, slučajno ili namjerno, pogodio Wawrinku servisom. Wawrinka se žalio sucu da mu Tsonga nije pokazao nove lopte, što je Francuz naknadno i učinio.

Ali nije Švicarac tako lako želio prijeći preko toga, pa je kod 4:4, u situaciji kad je imao cijeli teren prazan, snažan forhend usmjerio ravno u Francuza. Nasreću, loptica se prvo odbila od podloge pa tek onda u Tsongu.

Wawrinka je na kraju slavio 7:6, 6:4, 6:4 i za finale će igrati protiv Rogera Federera. Četverostruki osvajač Australian Opena pobijedio je Mišu Zvereva 6:1, 7:5, 6:2.

Pročitajte više