Wenger pokušava pomiriti Njemačku i Ozila: "Trebaju jedno drugo"

Foto: Getty Images / Guliver Image

NJEMAČKA je u velikoj krizi. Bivši svjetski prvak iz Brazila 2014. proživljava teške trenutke i na korak je od ispadanja u Ligu B Lige nacija. Sve je počelo uoči SP-a u Rusiji, kada se Mesut Özil fotografirao s Erdoganom te pokrenuo pravu lavinu kritika u Njemačkoj. Nastavilo se na prvenstvu, gdje je izbornik Joachim Low pogubio konce, a igrači do kasno navečer igrali igrice te im je morao biti isključen internet u hotelu.

S druge strane, na terenu to više nije bila ona furiozna Njemačka, koja je završila na posljednjem mjestu skupine F iza Švedske, Meksika i Južne Koreje, od koje je senzacionalno izgubila i ispala već u grupnoj fazi iako je trebala braniti naslov prvaka. O igračima ne treba previše trošiti riječi. Jednostavno, ništa nije funkcioniralo, a javnost se obrušila na Özila, kojeg nije bilo nigdje. 

Nakon svega je zvijezda Arsenala optužila Savez da ga nije zaštitila te se čak dotaknula i diskriminacije i rasizma jer "kad je dobar onda je Nijemac, a kad ne ide onda je Turčin". Nastao je kaos, a Özil se povukao iz reprezentacije. Nedavno je Low posjetio kamp Arsenala i pokušao razgovarati s njim, no igrač ga je samo ignorirao i izbjegao.

U međuvremenu je situacija još postala gora po Elf, kojoj vidno nedostaje majstor kakav je Özil...

"Njemačka treba Özila. Nadam se da ga Low može uvjeriti da se vrati. On je sjajan nogometaš i nije bio najgori na SP-u u Rusiji. Nije mi bilo drago kada se odlučio oprostiti od reprezentacije", naglašava njegov bivši trener Arsene Wenger, koji je posljednjeg ljeta napustio Topnike nakon 22 godine...

"Znate, kada igraču malo ne ide u klubu onda se teško može motivirati i u reprezentaciji. Nije to baš jednostavno, naprotiv. U svakom slučaju, vjerujem da to pomirenja može doći, jer Njemačka treba Özila, a Özil treba Njemačku", zaključuje Wenger u intervjuu za Bild. 

Özil je ove sezone za Arsenal zabio tri gola u osam utakmica. 

Pročitajte više