"XAVI, ZAČEPI!" Navijači katalonskoj ikoni poručili da ne smije govoriti o demokraciji dok je na plaći diktatora

Foto: Guliver Image/Getty Images

PUNO katalonskih sportaša dalo je podršku demokraciji. Puyol, Pique, Victor Tomas i Xavi preko društvenih mreža podržali su referendum i demokraciju te su rekli NE represiji, tiraniji i nasilju španjolske vlade nad Kataloncima.
 
> LEGENDE BARCE "Sramota je što nam rade, ovo nije demokracija"
 
Posebno je zanimljiva bila video poruka legendarnog Xavija Hernandeza, nekadašnjeg ikonskog kapetana Blaugrane, a danas igrača katarskog Al Saada.
 
''ONO što se događa danas u Kataloniji je sramota. Neprihvatljivo je da u demokratskoj zemlji ljudi ne mogu glasovati'', rekao je Xavi u videu koji je objavljen na društvenim mrežama. U svojoj poruci legendarni nogometaš nudi podršku, kako je rekao, ''svim ljudima koji mirno pokušavaju ostvariti svoje pravo glasa". 
 
S pokličem ''Živjela Katalonija'', Xavi je završio poruku koja je izazvala oduševljenje u Kataloniju, ali i prezir kod prošpanjolski nastrojenih navijača.
 
Xaviju predbacuju licemjernost jer puna su mu usta demokracije, a prima milijune od katarskog diktatora, čija je vladavina sve samo ne vladavina ljudskih prava.
 

Pročitajte više