Zlatno odličje na igrama mladeži Alpe-Jadran košarkašima Hrvatske

MLADI hrvatski košarkaši, rođeni 1988. i 1999. godine, osvojili su prvo mjesto na XI. ljetnim igrama mladeži Alpe - Jadran koje je danas završeno u Rijeci.

Nakon uvjerljivih pobjeda u skupini protiv Bayerna sa 100:53 i mađarskih pokrajina Zale (99:42) i Baranje (124:35) u polufinalu su naši košarkaši sa 81:61 savladili vršnjake iz talijanske pokrajine Furlanije-Julijske krajine.

U finalnom susretu odabranici trenera Anđelka Matova su sa 80:69 (18:24, 19:17, 23:25, 20:13) pobijedili mlade reprezentativce Slovenije.

Hrvatska reprezentacija igrala je u sastavu: Filipović 22, Petani 1, Mileković, Đugum 7, Galić, Bačić 7, Delaš, Vukičević, Bjegović 22, Šoda 2, Uvodić 4, Sandrić 15.

Košarkaški turnir pratio je i u ime Stručnog savjeta HKS-a Vlado Vanjak, koji je zadužen za praćenje rada kadetske reprezentacije koja će od 5. do 14. srpnja nastupiti na prvenstvu Europe u Grčkoj.

"Bilo bi bolje da smo za protivnike imali malo jače suparnike, ali i ovaj turnir potvrdio nam je da imamo visoku, nadarenu i dobro selekcioniranu generaciju mladih košarkaša od koje možemo očekivati dobre rezultate na EP na kojem će nam se priključiti i prvotimac Cibone Ugrinoski", zaključio je Vanjak napominjući da su mladi košarkaši u Crikvenici imali idealne uvjete za trening.

Inače, okosnicu reprtezentacije čine igrači "Splita" (Bjegović, Delaš, Šoda, Uvodić) i "Šibenke", koji su i kadetski prvaci Hrvatske (Sandrić, Bačić, Vukičević i trener Matov). Iz Zadra dolaze Petani i Đugum, Galić je iz Slavonskog Broda, a Filipović iz "Cibone".

Pročitajte više