SPORTSKA 2018.

Znate li tko je zabio najviše golova u 2018. godini?

Foto: EPA-EFE

NOGOMETNU godinu iza nas pamtit ćemo po fantastičnom rezultatu Hrvatske na SP-u u Rusiji, po trećem uzastopnom Realovom naslovu europskog prvaka, po sjajnom Manchester Cityju koji je osvojio Premiership s 19 bodova prednosti i po senzacionalnom transferu Cristiana Ronalda u Juventus.

U posebnu kategoriju ulazi Luka Modrić koji je osvojio sve moguće individualne nagrade. Nakon što je odveo Real do kraja u Ligi prvaka, a Hrvatsku do drugog mjesta na Mundijalu proglašen je najboljim igračem Svjetskog prvenstva, UEFA-e i FIFA-e, a šlag na torti bila je Zlatna lopta koju mu je dodijelio France Football.

Kritičari su Modriću zamjerali lošiji drugi dio godine, koji se uopće nije bodovao u dodjeli nagrade i smatrali su da bi Zlatnu loptu uvijek trebao dobiti Lionel Messi i(li) Cristiano Ronaldo, iako ju je Modrić ove godine i više nego zaslužio.

No Messi i Ronaldo i dalje su nedodirljivi u onome što najbolje rade - zabijanju golova. Kad se gleda kalendarska godina, Lionel Messi je najefikasniji nogometaš na svijetu. Neuništivi Argentinac zabio je 51 gol (tri hat-tricka) u 54 nastupa uz zastrašujući prosjek od 0,94 gola po utakmici. U prijevodu, Messi zabija jedan gol svaki put kad istrči na teren.

Iza njega je Ronaldo s utakmicom manje i dva gola manje, a slijedi Robert Lewandowski s 46 golova u 57 utakmica. Antoine Griezmann zabio je 11 golova manje od Messija iako je odigrao čak 17 utakmica više, dok je Neymaru za 34 gola trebalo 18 utakmica manje nego Kylianu Mbappeu.

Pročitajte više