US OPEN

Zverev u suzama nakon poraza. "Da su bar mama i tata tu, ali nisu jer su zaraženi"

Foto: Getty Images/Guliver Image

DOMINIC THIEM osvojio je prvi grand slam u karijeri nakon što je u dramatičnom finalu US Opena pobijedio Alexandera Zvereva 2:6, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6(6).

Zverev je imao 2:0 u setovima, brejk u trećem i servis za meč u petom setu, ali je puknuo pod pritiskom. U tie-breaku je uspio spasiti dvije meč lopte, ali ne i treću i 27-godišnji Thiem, kojemu je ovo bilo četvrto finale grand slama u karijeri, u grčevima je proslavio pobjedu.

Emotivni Zverev, koji je četiri godine mlađi od svojeg prijatelja Thiema, slomio se tijekom ceremonije dodjele pehara.

Zverev jedva govorio

"Ne znam odakle da krenem. Čestitam Dominicu na prvom od mnogih grand slam titula. Bila je strašna borba, ali bih želio da si malo više promašivao. Hvala mojem timu koji je bio uz mene kroz ove zadnje dvije godine koje su mi bile teške. Nadam se da ćemo jednom osvojiti ovaj trofej", rekao je Zverev, zastao i rasplakao se.

Nekoliko sekundi Nijemac je dolazio k sebi pa nastavio:

"Volio bih da su mi mama i tata ovdje. Idu sa mnom baš na svaki turnir, ali na ovaj nisu mogli. Nažalost, pozitivni su na koronavirus i nisu mogli doći. Užasno mi nedostaju", govorio je Zverev kroz suze:

"Čovječe, kako je ovo teško. Nadam se da me gledaju i da su ponosni na mene iako sam izgubio. Nadam se da ću jednom kući donijeti veliki trofej", rekao je Zverev koji je zaboravio uzeti utješni pehar i to je učinio tek kad mu je voditeljica rekla.

"Sascha, počet ću s tobom. Upoznali smo se 2014. godine kad smo obojica bili negdje oko stotog mjesta i postali smo veliki prijatelji. Razvili smo i rivalstvo i igrali smo neke velike mečeve. Nevjerojatno je do kuda nas je naš zajednički put doveo. Volio bih da smo obojica mogli danas pobijediti jer si ti to zaslužio. Ne sumnjam da ćeš ti uskoro biti na mojem mjestu", rekao je Thiem.

 

Pročitajte više