Jačanje kontinentalnog turizma: Radovi vrijedni 2 milijuna kuna u Parku prirode Lonjsko polje

Foto: Ranko Šuvar / CROPIX

"ZAVRŠETKOM ovih radova, vrijednih više od 2 milijuna kuna, stvorit će preduvjeti da Park prirode Lonjsko polje postane perjanica kontinentalnog turizma u ovom dijelu Hrvatske, što neprocjenjivim bogatstvom svoje prirodne i kulturne baštine svakako i zaslužuje", izjavio je pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode Nenad Strizrep prilikom posjeta Parku prirode Lonjsko polje i obilaska radova na rekonstrukciji tradicijske kuće i pratećeg gospodarskog objekta.

Kako je priopćeno iz Ministarstva, pomoćnik Mihaela Zmajlovića park je posjetio u sklopu obilaska radova na izgradnji i uređenju turističko-posjetiteljske infrastrukture zaštićenih područja u Hrvatskoj koji se financiraju iz proračuna Ministarstva putem Projekta integracije u EU Natura 2000. Za ove je radove u Parku prirode Lonjsko polje izdvojeno više od 2 milijuna kuna.

U društvu djelatnika Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje i predstavnika izvođača radova Strizrep uvjerio se kako napreduju radovi na rekonstrukciji tradicijske kuće i pratećeg gospodarskog objekta u Krapju koji će se nakon obnove koristiti za potrebe polivalentnog Prijemnog centra Parka prirode Lonjsko polje.

Završetak radova planiran je krajem ove godine.

Pročitajte više