Karamarko u Osijeku: Nismo u koaliciji s SDP-om, to je samo kohabitacija

Foto: Hina

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u četvrtak navečer u Osijeku da je stranka na pobjedničkom putu te da u Osijeku ne postoji, niti je postojala koalicija sa SDP-om, nego je stranka u mirnoj kohabitaciji radi što uspješnijeg rada gradonačelnika.

Uoči sjednice osječkoga Gradskog odbora HDZ-a Karamarko je rekao kako, uoči predsjedničkih izbora te izbora za mjesne odbore, obilazi gradske i županijske odbore većih gradova kako bi se dogovorili i koordinirali kampanju te mobilizirali članstvo.

Dodao je kako "ima i tekućih problema koje treba rješavati".

Na novinarsko pitanje što će biti s koalicijom sa SDP-om u Osijeku te hoće li biti krize vlasti ako HDZ iz nje iziđe, Karamarko je odgovorio kako ta koalicija ne postoji te da nije niti postojala, a HDZ je samo u mirnoj kohabitaciji "radi što uspješnijeg rada od građana izabranog gradonačelnika".

"Za koaliciju treba potpisati sporazum te dogovoriti uvjete toga sporazuma. Neki to kolokvijalno nazivaju koalicijom, ali to nije to", ustvrdio je Karamarko.

Karamarko: Stranka je na pobjedničkom putu

Zamoljen da komentira hoće li se redefinirati odnos HDZ-a prema osječkoj gradskoj vlasti, Karamarko je rekao kako će stranka "imati neke zahvate s obzirom na to da se približava kampanja", da podupire sve dobre poteze gradonačelnika Ivana Vrkića te da će, kao najjača hrvatska stranka, postupiti u skladu s uvjetima u kojima jest.


Ocijenio je da je stranka na pobjedničkom putu, o čemu svjedoče i nedavni izbori u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Karamarko nije želio komentirati neslužbene informacijama po kojima će članovi osječkoga HDZ-a izići iz nadzornih odbora i uprava osječkih gradskih poduzeća. Rekao je da će u demokratskom i otvorenom ozračju saslušati sve prijedloge, a odluku će donijeti "ljudi koji odgovaraju za stanje stranke i grada, koji imaju odgovornost i ovlasti".

Na novinarsko pitanje o mogućoj koaliciji ili sporazumu s HDSSB-om, Karamarko je odgovorio kako za to ne vidi razloga te da HDZ-u, koji ima jaku koaliciju, u ovome trenutku to nije potrebno.

"Vidjet ćemo što će donijeti vrijeme. Znate kako je u politici - nikad ne reci nikad, ali isto tako ne možemo ulaziti u koalicije zbog nekakvih sitnih interesa", poručio je Karamarko.

Pročitajte više