Krenula javna ponuda: Agrokor prodaje 95 trgovina Konzuma i Mercatora diljem Hrvatske

Foto: Hina

KONZUM i Mercator danas su ponudili na prodaju ili u zakup 95 svojih trgovina u Hrvatskoj. Riječ je o zadovoljavanju uvjeta Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja vezanih uz Agrokorovo preuzimanje Mercatora.

Pismo namjere s potpisom odgovorne osobe potrebno je poslati najkasnije do 18. kolovoza. U ponudi se našlo 48 Konzumovih i 47 Mercatorovih prodavaonica širom Hrvatske.

Uvjet kupnje: Ponuditelj ne smije biti osoba povezana s Agrokorom ili Mercatorom ili članovima njihovih uprava

"Svi zainteresirani poduzetnici koji se bave trgovinom robe Široke potrošnje obavještavaju se o javnoj ponudi za prodaju i/ili davanje u zakup prodavaonica Konzuma d.d. i Mercatora-H d.o.o.

Sukladno rješenju Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) od 24. ožujka 2014. godine Klasa:UP/I 034-03/2013-02/008, Urbroj: 580-06/41-2014-066 kojim se ocjenjuje uvjetno dopuštenom koncentracija koja nastaje stjecanjem izravne kontrole poduzetnika Agrokor d.d., sa sjedištem u Zagrebu, Trg Dražena Petrovića 3 nad poduzetnikom Poslovni sistem Mercator d.d., sa sjedištem u Sloveniji, Ljubljana, Dunajska 107, te odluka Konzuma d.d. i Mercatora-H d.o.o. ovim putem objavljuje se Javna ponuda za prodaju i/ili davanje u zakup prodavaonica.

Pozivaju se svi zainteresirani poduzetnici koji se bave trgovinom robe Široke potrošnje da svoj interes iskažu Pismom namjere u kojemu će navesti:

-   Naziv, adresa, djelatnost, kontakt osoba s e-mail adresom i brojem telefona Ponuditelja
-   BON-1, BON-2, ne stariji od 30 dana
-   Popis svih prodavaonica s gornje liste za čije preuzimanje je Ponuditelj zainteresiran

Pismo namjere s potpisom odgovorne osobe potrebno je poslati najkasnije do 18. kolovoza 2014., preporučenom poštom na adresu savjetnika: Caper d.o.o. , Kneza Borne 5/11, 10000 Zagreb s naznakom „PISMO NAMJERE", a skenirani primjerak e-mailom na dlulic@caper.hr

Nakon primitka Pisama namjere, Ponuditelji ce dobiti na potpis Ugovor o povjerljivosti. Neposredno nakon potpisa ugovora o povjerljivosti Ponuditelj ee dobiti Procesno pismo s detaljnim uputama za nastavak procesa.

NAPOMENA: Ponuditelj ne smije biti osoba povezana s Agrokorom ili Mercatorom ili članovima njihovih uprava i mora raspolagati s financijskim sredstvima na osnovu kojih se opravdano može pretpostaviti da će moći poslovati na tržištu. Za eventualna pojašnjenja glede ove faze procesa potencijalni Ponuditelji se mogu javiti Savjetniku: telefonom na: 01 4603 800 ili e-mailom na: dlulic@caper.hr", stoji u obavijesti.

Pročitajte više