Milinović okrivio Ostojića za smrt 24 pacijenta u "aferi Baxter", Ostojić najavio tužbu zbog klevete!

Foto: Robert Fajt / Cropix

RAJKO OSTOJIĆ ne želi dalje polemizirati s Darkom Milinovićem. Ministar zdravlja će protiv svog prethodnika podnijeti tužbu za klevetu!

"Saborski zastupnik Darko Milinović danas se obratio medijima s izjavom u kojoj dezinformira javnost iznoseći klevete protiv ministra zdravlja Rajka Ostojića. Obzirom da je riječ o kaznenom djelu klevete, ministar Rajko Ostojić odmah je angažirao odvjetnika koji će podnijeti tužbu protiv Darka Milinovića", priopćeno je iz Ostojićeva ministarstva.

Milinović žestoko napao Ostojića: Okrivio ga za smrt 24 pacijenta u "aferi Baxter"!

Darko Milinović optužio je Rajka Ostojića da snosi odgovornost za "aferu Baxter", odnosno smrt 24 pacijenata prouzrokovanu neispravnim dijalizatorima! U priopćenju koje je poslao medijima Milinović se žestoko obrušio na Ostojića, te iznio čitav niz novih optužbi na njegov račun.

Ostojića, koji je u to vrijeme bio zamjenik ministra zdravstva, tako proziva da je prije nego je izbila "afera Baxter" ukinuo odjel u Ministarstvu zdravstva koji je bio zadužen za reakciju kod incidentnih događaja. "Gdje se u vrijeme incidenta Ostojić nalazio?", pitanje je koje Milinović postavlja.

Milinović također optužuje Ostojića i za korupciju. "Da li Rajku Ostojiću, kada se želi vratiti u prošlost, glas drhti zbog toga što se boji da bi se aktiviralo pitanje nabave CT-a za KBC Zagreb 2001. kada je on bio zamjenik ministra i vodio taj proces, te je isti nabavljen zaobilazeći javni natječaj, za 2,2 milijuna kuna skuplje od najjeftinije ponude", tvrdi Milinović, te dodaje da bi Ostojić trebao otkriti kako je interesno povezan s ljudima koji su zajedno s njim odlučivali o nabavi CT-a.

Bivši HDZ-ov ministar zdravstva tvrdi da Ostojić o njemu u medije pušta dezinformacije. Pa tako tvrdi da nije on bio na grafološkom testiranju, već je na njegovo inzistiranje grafološki testiran dokument, te je utvrđeno da je isti mijenjan na desetak mjesta. Također, Milinović tvrdi da je pod Ostojićem povećan broj privatnih poliklinika, te da je novoostvareni dug u prvih šest mjeseci Ostojićeva rada iznosio gotovo 1,4 milijarde kuna. 

Pročitajte više