Ministar otkrio planove za turizam: "Zbog dobre popunjenosti svake godine postižemo sve više cijene"

MINISTAR turizma Veljko Ostojić danas se u Zadru sastao s predsjednikom njemačkog autokluba ADAC zaduženim za turizam, Maxom Stichom koji zadnja dva dana boravi u našem gradu.

"Mi u ADAC-u vidimo dugoročnog i kvalitetnog turističkog partnera. Činjenica je da je Hrvatska peta destinacija u Njemačkoj, mislim da je to dobra pozicija, no isto tako i činjenica da svega 2,2 posto Nijemaca odabire Hrvatsku kao destinaciju. Prema tome, mi tu vidimo veliku mogućnost napretka", ističe Ostojić.

"Rezultati su bitno bolji nego lani"

Osnovni zadatak ADAC kluba koji broji više od 18 milijuna članova je pokazati svojim članovima najpovoljniji i najbrži put do odredišta te ih upoznati sa svime što ih na tom putu očekuje. Zbog toga je vrlo važna suradnja s lokalnim turističkim zajednicama, istaknuo je Stich.


Naglasio je kako je u Njemačkoj, Hrvatska među top pet destinacija u Europi te da je interes za Hrvatskom među njemačkim turistima ove godine veći za 10 do 15 posto. "Rezultati su bitno bolji nego lani", nadovezao se ministar Ostojić. Upitan koliko je nestabilnost u Grčkoj ili sjevernoj Africi utjecala na ovogodišnju posjećenost, Ostojić je odgovorio.

"Iz godine u godinu postižemo sve više cijene"

"Mi smo za sedam mjeseci imali 15 posto više noćenja Nijemaca nego prethodne godine. Sami srpanj 22 posto više i to ne može biti slučajno, sigurno da postoje određene objektivne okolnosti koje su nam išle u prilog, no ja bih rekao da su i naše aktivnosti, ne samo ove godine, utjecale da brojke iz Njemačke budu takve kakve jesu", pojašnjava ministar.

Ostojić, prema informacijama s terena, očekuje dobre rezultate i u kolovozu. "Možemo očekivati dobar kolovoz, no obzirom na brojke od prošle godine kada je kolovoz bio izuzetno dobar, vjerojatno ne tako velika povećanja u odnosu na prethodno razdoblje, no popunjenost je izuzetno dobro, a ono što mene osobno još više veseli je da zahvaljujući takvoj popunjenosti, iz godine u godinu postižemo više cijene", zaključuje Ostojić.

Pročitajte više