Ministarstvo poljoprivrede: Zbrinute životinje s poplavljenih područja odvedite veterinaru!

Foto: Index

MINISTARSTVO poljoprivrede danas je pozvalo sve koji su zbrinuli pse s poplavljenih područja da se jave najbližoj veterinarskoj organizaciji radi pregleda zbrinutih pasa te utvrđivanja njihova podrijetla, odnosno vlasnika ako su psi mikročipirani, a najavilo je i da će kroz desetak dana na svojim web stranicama objaviti podatke o zbrinutim psima.

U svrhu lakšeg pronalaženja i obavještavanja posjednika pasa zbrinutih s poplavljenih područja te vraćanja pasa posjednicima koji imaju za to uvjete, Ministarstvo je pozvalo sve građane koji su zbrinuli pse s poplavljenih područja da se jave najbližoj veterinarskoj organizaciji radi pregleda zbrinutih pasa te utvrđivanja njihovog podrijetla tj. vlasnika ukoliko su psi mikročipirani.

Ako ne postoje dokazi (mikročipovi), zbrinuti psi s poplavljenih područja moći će se cijepiti i/ili označiti na teret državnog proračuna, najavljuju iz Ministarstvo.

Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede ujedno obavještava sve posjednike pasa izgubljenih na poplavljenim područjima da će se na web stranicama Ministarstva kroz desetak dana nalaziti podaci o zbrinutim psima. Svim posjednicima, koji za to budu imali mogućnosti, u idućem će razdoblju pronađeni psi biti na zahtjev vraćeni, kažu u Ministarstvu.

Pročitajte više