Ministarstvo turizma daje 24 milijuna kuna za jačanje konkurentnosti

Foto: Hina

MINISTARSTVO turizma će u 2015. godini kroz Program 'Konkurentnost turističkog gospodarstva', za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, unapređenje smještajne ponude te podizanje ukupne konkurentnosti turizma dodijeliti 24,12 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Program 'Konkurentnosti turističkog gospodarstva' sastavljen je od tri mjere, od kojih svaka ima različitu namjeru sufinanciranja.

Kroz mjeru A podupirati će se obnova i uređenje smještajnih kapaciteta i pratećih sadržaja, izgradnja bazena, tematsko definiranje hotela te dostizanje uvjeta za uključivanje u vrstu Hotel baština, Difuzni i Integralni hotel i dobivanje oznaka kvalitete.

Kroz mjeru B poticat će se razvoj posebnih oblika turizma, između ostaloga projekti usmjereni na aktiviranje planinarskih domova, prenamjenu napuštenih škola, vojnih i dr. objekata za potrebe turizma, ulaganje u bike odmorišta te potrebnu infrastrukturu i opremu ostalih posebnih oblika turizma, kreiranje i provedba paket aranžmana novih turističkih proizvoda.

Kroz mjeru C sufinancirat će se članarine u prestižnim renomiranim međunarodnim asocijacijama smještajnih ugostiteljskih objekata za prve tri godine, do 100 posto iznosa.

Ovisno o mjeri, potpore se kreću se od 30 do 500 tisuća kuna, a prijaviti se mogu subjekti malog gospodarstva, seljačka domaćinstva i fizičke osobe, tj. privatni iznajmljivači. Javni poziv otvoren je do 30. ožujka 2015. godine.

Pročitajte više