Pavle Kalinić protiv mišje groznice: Brošura i poster za sigurniji i zdraviji Zagreb

PAVLE KALINIĆ, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba, krenuo je, baš kao što je prošlog tjedna najavio, u borbu protiv mišje groznice.

> Poster

> Brošura


Na konferenciji za novinare prošlog ponedjeljka, Kalinić je obećao tiskanje edukativnog materijala, posebno za izletnike na Sljeme, kao i edukativne tribine za liječnike, ne bi li se javnost na taj način upoznala sa tom opasnom bolešću.

Obećano - ispunjeno. Iz Kalinićeva ureda medijima su proslijeđeni letak i poster o mišjoj groznici koje su izradili Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Zagreb i Zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zagreb uz potporu Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.



"Brošura je danas otišla u tisak, a idući tjedan će biti distribuirana po ordinacijama opće medicine", priopćila je Kalinićeva glasnogovornica Kristina Martinović.

Kalinićeva inicijativa pokrenuta je nakon što su objavljeni podaci prema kojima je ove godine na području Grada Zagreba zabilježeno 20-ak oboljelih od mišje groznice. Većina oboljelih živi na području Sljemena.

Pročitajte više