Dvadesetak ozlijeđenih u Australiji: Policija prekinula prosvjed "Okupirajmo Melbourne"

DVADESETAK ljudi, uključujući dva policajca, ozlijeđeno je tijekom prosvjeda "Okupirajmo Melbourne", koji se s Wall Streeta proširio i na daleku Australiju.

Policija je jutros, javlja agencija AP, odlučila da više neće tolerirati građane koji su se 15. listopada okupili na gradskom trgu, gdje spavaju u šatorima i protestiraju protiv pohlepe financijskih institucija i ekonomske nejednakosti.

Snage reda naredile su im da se raziđu, a oni su formirali živi zid, uzvikujući "Ovo su mirni prosvjedi". Uhićeno je dvadesetak ljudi.

Policijski službenik Steven Fontana potvrdio je za australske medije da je 20 demonstranata lakše ozlijeđeno, a jednom je policajcu u bolnici ukazana pomoć zbog ozljede oka.

Policija u Melbourneu odbacila je optužbe da je upotrijebila prekomjernu silu i tvrdi da su prosvjednicima dali više nego dovoljno vremena da ponesu svoje stvari i napuste trg.

Nakon incidenta, policija je pokupila šatore, kartonske kutije, hranu i smeće koji su ostali za prosvjednicima. Mogli bi biti optuženi za narušavanje javnog prostora i opiranje hapšenju.

Pročitajte više