Gradonačelnik londonskog Cityja završio dvodnevni posjet Sloveniji

Gradonačelnik londonskog Cityja Robert Finch završio je u utorak dvodnevni posjet Sloveniji tijekom kojega se susreo s nizom vladinih dužnosnika, a primio ga je i premijer Anton Rop. Finch je na konferenciji za novinare rekao da bi slovenski bankarski sektor mogao biti mjesto za operacije vodećih londonskih bankarskih i financijskih institucija na području jugoistočne Europe, no uvjet za to je nastavak privatizacije u slovenskom bankarstvu i gospodarstvu, te prestanak prevelikih intervencija države.

Finch je slovenskim sugovornicima preporučio investicijsku strategiju s korištenjem partnerstva javnog i privatnog sektora.

"Slovenija se mora odlučiti o svojim financijskim prioritetima i o tome da li želi suradnju javnog i privatnog sektora. To su politička pitanja koja zahtijevaju odgovore i nadam se da vam u tome možemo pomoći", rekao je Finch.

Izrazio je mišljenje da bi Slovenija svoje bankarske i financijske institucije trebala internacionalizirati kako bi mogla sudjelovati u projektima na zapadnom Balkanu budući da je kao država s manje od dva milijuna potrošača nedovoljno zanimljiva za investitore.

(Hina) xfl ybs

Pročitajte više