Marasović rekao Sanaderu da je kao Žuži Jelinek

ZASTUPNIK HNS-a Jakša Marasović zatražio je danas od premijera Sanadera da predoči izvješće o realizaciji ugovora o prodaji Slobodne Dalmacije i da obrazloži što se dalje planira s tim listom. Sanader je još u svibnju 2005. godine dao obećanje kako će iznijeti taj ugovor.

"Evo, prošlo je nepune dvije godine da je Upravni odbor fonda za privatizaciju donio odluku o prodaji Slobodne Dalmacije, a godinu i pol da ju je gospodin Nino Pavić preuzeo uz veliku pompu u vili "Dalmacija". Pavić je nedavno u emisiji "Cenzura" rekao da je utrošio u Slobodnu 133 milijuna kuna, a nitko ne zna u što su ti novci utrošeni." - rekao je Marasović te nadodao da se "ne zna ni u što će se utrošiti još 67 milijuna kuna do kraja godine, kako je obećao Pavić".

"Ugovore možete dobiti na uvid ukoliko se slože i jedna i druga strana. Što se tiče fonda i upravnog vijeća možete ih odmah vidjeti, ali investitoru trebate postaviti pitanje gdje će uložiti novac, jer je Vlada prodala svoj udio. One stavke ugovora socijalnog karaktera koje se odnose na očuvanje radnih mjesta se apsolutno poštuju i prema informacijama koje mi imamo mislim da će Slobodna Dalmacija i povećati broj radnih mjesta. Za sve ostalo morate pitati investitora." - odgovorio mu je Sanader te dodao: "Za razliku od faze koju je prolazila Slobodna u 90-ima, privatizacija prije dvije godine je prošla dobro."

Marasović nije bio zadovoljan Sanaderovim odgovorom, pogotovo onim dijelom kada je Sanader rekao da država više nije vlasnik.

"Država nema utjecaja u Slobodnoj Dalmaciji, ali Vi ga imate. Čak ste sad postali i suradnik i valjda će te odgovarati na tri pitanja tjedno kao Žuži Jelinek u nekim hrvatskim revijama." - rekao je Marasović Sanaderu.

Što se tiče Sanaderovog odnosa s Ninom Pavićem, Marasović je rekao: "Vi vodite Pavića i Huljića s državnim avionom na državni trošak. Gospodina Plešu vodite u Slovačku, vodite u Francusku, a ja nemam veze s njima." - dodao je Marasović.

A.B.

Pročitajte više