Nađen vozač koji je u Zagrebu naletio na staricu i ostavio je da umre. Ima 18 godina

Foto: PIXSELL

ZAGREBAČKA policija pronašla je vozača koji je u srijedu ujutro naletio na 77-godišnjakinju i pobjegao s mjesta nesreće. Starica je pronađena mrtva u kanalu uz cestu.

Vozač ima 18 godina i vozio je kamion.

Klinac ubio staricu pa pobjegao

Podsjetimo, policija je tog jutra dobila dojavu da na križanju Puškarićeve i Ježdovečke ulice u Lučkom u kanalu leži ženska osoba. Stigli su na mjesto događaja i utvrdili kako se najvjerojatnije radi o prometnoj nesreći sa smrtnom posljedicom. Identitet žene odmah je potvrđen, no o vozaču nije bilo nikakvih podataka.

Međutim, ubrzo je utvrđeno da je oko 6:30 nepoznati vozač naletio na pješakinju i pobjegao s mjesta nesreće. Policija je istragom došla do osumnjičenog.

Policijsko priopćenje

Evo što su priopćili.

"Bez obzira na manjak konkretnih tragova, sumnja je išla u smjeru nekoliko teretnih vozila, a zagrebačka prometna policija, odnosno svi njezini raspoloživi policijski službenici započeli su iznimno kompleksno kriminalističko istraživanje. Samo dan kasnije, u četvrtak, policijski službenici suzili su sumnju u jedno teretno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka, utvrdili vozača, nad tim vozilom proveli kriminalističko-tehničku obradu, a nad 18-godišnjim vozačem provodi se kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kaznena djela 'Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227.' i 'Nepružanje pomoći iz čl.123 Kaznenog zakona'. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni vozač bit će prepraćen pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu", izvijestila je policija.

Pročitajte više