Njonjo: Osigurat ćemo mjesto u vrtiću za svako dijete

Foto: FaH

Nositelj liste HDZ-HSLS za 2. izbornu jedinicu Gordan Jandroković danas je obilazak Bjelovarsko-bilogorske županije počeo u Garešnici, gdje je u društvu HDZ-ovih Mire Totgergelija, Sanele Grbaš-Bratković i Marka Marušića obišao tržnicu i EU projekt Zeleni vrtovi Poilovlja.

"Prije četiri godine obišli smo vrtić u Garešnici, koji je tada izgrađen, a sada se planira gradnja još jednoga. Sva djeca u Garešnici imat će svoja mjesta u vrtiću, a cilj nam je da tako bude i na razini države", istaknuo je Jandroković dodavši da je Garešnica iz EU fondova povukla više od 15 milijuna eura.

"Nastavit ćemo povećavati plaće. Prosječna će do kraja idućeg mandata biti 1600 eura"

Poručio je kako je HDZ spreman uhvatiti se u koštac s novim izazovima, što je već pokazao odgovornim upravljanjem državom. Najavio je povećanje plaća u sljedećem mandatu.

"Želim najaviti, a iza toga čvrsto stojimo, i to smo dokazali u ovome mandatu, da ćemo nastaviti povećavati plaće. Prosječna plaća do kraja sljedećeg mandata bit će 1600 eura, a prosječna mirovina 750 eura. Osigurat ćemo pravo majkama da za svako novorođeno dijete dobiju godinu dana staža", rekao je Jandroković.

Obilazak Bjelovarsko-bilogorske županije Jandroković nastavlja u Veteranskom centru u Daruvaru i Daruvarskim toplicama, a završava u Grubišnom Polju, gdje će obići spomen-sobu i susresti se s predstavnicima udruga iz Domovinskog rata.

Pročitajte više