PALESTINCI IDU U WASHINGTON NA RAZGOVORE O PREKIDU VATRE

Trojica visokih dužnosnika Fataha palestinskoga predsjednika Jasera Arafata kane posjetiti Washington i ondje razgovarati o mogućnosti ostvarivanja primirja s Izraleom na okuiranim teritorijima, rekao je u subotu navečer jedan od dužnosnika.

Parlamentarni zastupnik Hatem Abdel-Qader rekao je da su njega i kolege pozvali zastupnici Demokratske stranke u američkome kongresu te da će to biti njihov prvi posjet Americi otkako je prije tri godine počeo palestinski ustanak protiv izraelske okupacije Zapadne obale i pojasa Gaze.

Očekuje se da palestinski predstavnici na trodnevne razgovore o mogućnosti dobivanja američkih jamstava za eventualni dogovor o prekidu vatre kojim bi se smirilo nasilje u palestinskim teritorijima, krenu u nedjelju ujutro,

Abdel-Qader najavio je da će Palestinci govoriti i o svojem neslaganju s gradnjom ograde što je Izrael zove sigurnosnom preprekom, a koja doživljava i međunarodne kritike.

Palstinci su gradnju te ograde osudili kao novi berlinski zid, a Izrael tvrdi da mu je potrebna da spriječi ulazak napadača samoubojica.

Pročitajte više