Policija Turudiću vratila propucani auto. Vještak: To je jako popularan kalibar

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ivanu Turudiću policija je vratila propucan automobil, no nisu htjeli otkriti tko je, kada i gdje pucao na budućeg državnog odvjetnika, piše Dnevnik.hr.

"Dokazna radnja očevida je provedena. O rezultatima provedenih dokaznih radnji i policijskih izvida kontinuirano se izvještava nadležno državno odvjetništvo", rekli su iz policije.

Vještak: Taj kalibar je vrlo popularan

No, istražitelji koji rade na slučaju vezani su za tajnost izvida pa ne žele govoriti o detaljima. Ne otkrivaju jesu li došli do nekih zaključaka i jesu li bliže krivcu.

"Koliko sam ja upoznat, radi se o 7.65, a taj je godinama bio službeni kalibar jugomilicije, koristio se tijekom rata, nakon rata, vrlo je popularan na ovim prostorima", rekao je Dubravko Gvozdanović, sudski vještak za balistiku i vatreno oružje.

"Mogu sad iz glave reći 10 pištolja koji koriste taj kalibar i što ćemo sad?" dodao je Gvozdanović.

Milanović: To je namještaljka

Novi državni odvjetnik, koji funkciju preuzima krajem svibnja, incident je prijavio prije gotovo tri tjedna. Tada je primijetio oštećenja.

Automehaničari su u vozilu pronašli dva metka. Još se ne zna postoje li u bazi otisaka i evidenciji kaznenih djela.

Predsjednik Zoran Milanović u međuvremenu je javno tvrdio da je sve namještaljka kako bi Turudić dobio zaštitu. Otkrio je i da se sve dogodilo prije mjesec dana. Pozvao se na policijska izvješća.

Pročitajte više