Predstavnici Ureda predsjednika RH razgovarali s policajcima koji prosvjeduju

SAVJETNIK predsjednika Republike za unutarnju politiku Igor Dekanić razgovarao je danas u Uredu predsjednika s predstavnicima Udruge hrvatskih policajaca veterana Domovinskog rata, koji već više od godinu dana prosvjeduju u kapeli sv. Sebastijana u crkvi sv. Marka u Zagrebu.

Oni raže da ih se vrati na posao bez kojega su, kako tvrde, nepravedno ostali prilikom preustroja MUP-a.

Predsjedniku Udruge Filipu Laciću i predstavnicima prosvjednika Dekanić je prenio stajalište predsjednika Republike Stjepana Mesića da članovi Udruge svoja prava moraju i mogu rješavati isključivo kroz institucije sustava, a da je svaki pokušaj izvaninstitucionalnog rješavanja problema potpuno neprihvatljiv, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Stoga je neophodno da prosvjednici koji djeluju u okviru Udruge hrvatskih policajaca - veterana Domovnskog rata prihvate rješenja koja im je ponudilo Ministarstvo unutarnjih poslova RH.

Izaslanstvu je također prenesena poruka predsjednika Republike o potrebi prekida iskazivanja nezadovoljstva štrajkom u crkvi sv. Marka.

U razgovoru su sudjelovali i pomoćnik savjetnika predsjednika RH za unutarnju politiku Neven Ivak, te članovi Udruge Željko Spoloder i Željko Mihalić, kaže se u priopćenju.

Pročitajte više