Puljak: Policija je prevršila svaku mjeru, takva brutalnost je nedopustiva

Screenshot: Facebook

TORCIDA je dva sata nakon otvorenog pisma ministru Davoru Božinoviću, u kojem mu piše da "obuzda zvijeri pod policijskim značkama dok nije prekasno", objavila novu snimku na kojoj se vidi policijsko postupanje prema navijačima. Naime, na ranije objavljenoj snimci nije se jasno vidjelo policijsko postupanje, već samo kako nekolicina policajaca lovi navijače.

Međutim, na ovoj snimci jasnije se vidi kako dvojica policajaca nogama i pendrekom tuku navijača koji je svladan na tlu. Čuje se i zapomaganje čovjeka na podu.

>> UZNEMIRUJUĆE Torcida objavila snimku na kojoj dva policajca brutalno tuku navijača

Puljak: Očekujem da policija u najskorijem vremenu nađe počinitelja

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak je večeras o incidentu govorio za RTL.

"Jako mi je neugodna snimka i vrlo me iznenadila. To je izuzetno neprimjerena reakcija policajaca. Tako nešto nisam uopće očekivao i neugodno mi je što sam gradonačelnik grada u kojem se takve stvari mogu događati. Ono što ja očekujem je da policija u najskorijem vremenu nađe počinitelja iz redova policije i da ga sankcionira kako bi pokazali da su svi u ovome gradu isti i da su takve stvari nedopustive", komentirao je Puljak.

Ako se snimka pokaže autentična, sankcije su potrebne, ističe Puljak, jer je vidljivo da je policija prešla svaku mjeru. "Takva brutalnost je nedopustiva", dodao je.

Na pitanje očekuje li ostavku načelnika policije Puljak je kazao da očekuje sankcioniranje djelatnika policije koji je počinio kazneno djelo.

Pročitajte više