Šefica osoblja Marine Le Pen optužena za zloupotrebu europskog novca

Foto: Hina

ŠEFICA osoblja Marine Le Pen optužena je zbog kršenja povjerenja u istrazi vezanoj uz navodnu zloupotrebu sredstava Eruropske unije, kako doznaje Independent iz sudskih izvora.

Službenik povezan s istragom je izjavio kako je njezina pomoćnica Catherine Griset, zadržana od strane službenika u Parizu, dok je tjelesni čuvar pušten bez ikakvih optužbi.

Tvrdnje o isplati novca za lažne poslove

Agencija za borbu protiv pronevjere novca je tvrdila kako je Le Pen njima, koji su bili zaposleni i kao asistenti u EU parlamentu, za lažne poslove isplatila novac iz EU sredstava.

Kako prenosi BBC, do ovih optužbi dolazi dva dana nakon što je sjedište Nacionalne Fronte u Parizu pretraženo, za vrijeme dok je Le Pen bila u inozemstvu.

Le Pen tvrdi kako su optužbe lažne i kako se radi o politički motiviranom procesu.

"Prljavi politički trik"

Istražitelji istražuju i kako su drugi članovi njezine stranke koristili sredstva iz Europske unije. Le Pen je tim povodom rekla: "Francuzi razlikuju prave skandale od političkih, prljavih trikova.".

Za Le Pen se predviđa kako će u prvom krugu izbora osvojiti 26 posto glasova, ali kako će u drugom krugu izgubiti od Macrona ili Fillona.

Pročitajte više