Stipe Midenjak Šokara pušten iz pritvora, sucu obećao da više neće činiti kaznena djela

STIPE MIDENJAK ŠOKARA, sinjski poduzetnik osumnjičen za niz prijevara i milijunske dugove, pušten je danas odlukom istražnog suca Mlađana Prvana na slobodu. Šokari je pritvor odredio zbog utjecaja na svjedoke i bojazni od ponavljanja kaznenih djela. Svjedoke je Prvan saslušao, a nakon što mu je Šokara obećao da više neće činiti kaznena djela, sucu se učinilo da više nema ama baš nikakvog razloga da posrnulog poduzetnika drži iza rešetaka.

Nije se to nimalo dopalo tužiteljici Rene Lauri, koja će se žaliti na odluku suca Prvana.

Od žrtve do osumnjičenika

Priča sa Šokarom počela je u ožujku spektakularnim uhićenjem triljskog kamatara Slavka Šipića zvanog Srbin. Pokupili su ga specijalci nasred splitske rive, svega sat vremena nakon što je Šipić zaprijetio Šokarinoj supruzi u mjenjačnici.

Ispostavilo se ubrzo da Šokara nije dužan samo Šipiću, iz dana u dan istražitelji su otkrivali nove dugove Stipe Midenjaka. Na koncu su i njega doveli pred suca, koji mu je odredio pritvor. Šokara je odjednom od žrtve postao osumnjičenik. Totalno je propao pokušavajući nemoguće. Vratiti novac koji je posudio od kamatara.

Pročitajte više