TRI DANA ZA ISPUNJENJE UVJETA I OSLOBOĐENJE TALACA

Otmičari trojice djelatnika UNa dali su vladama njihovih država i Ujedinjenim Narodima tri dana da ispune njihove uvjete, među kojima je i odlazak iz Afganistana, kazao je u nedjelju njihov glasnogovornik mula Mohammad Ishaq.

Mula Mohammad Ishaq, koji se predstavio kao glasnogovornik Vojske muslimana, skupine koja je preuzela odgovornost za otmicu, rekao je da je šura (vijeće) odlučilo o zahtjevima.

"Želimo da UN napusti Afganistan i želimo da osudi napade i invaziju na Afganistan", dodao je Ishaq.

"Želimo da svi afganistanski zatvorenici na Kubi i u Bagramu (američka baza 50 kilometara od Kabula) i svi Afganistanci zatvoreni u stranim zatvorima budu oslobođeni", dodao je. Također je istaknuo da ta skupina traži da "Velika Britanija i Kosovo odmah povuku svoje postrojbe iz Afganistana, a da Filipini osude invaziju stranih postrojbi na Afganistan". "Dajemo im tri dana", istaknuo je Ishaq.

Kako je kazao, oni su u nedjelju poslali dvije video-kasete sa snimkama talaca al Jazeeri i BBC-ju.

Al Jazeera je odmah u nedjelju objavila kratku snimku troje UN-ovih otetih djelatnika. "Te snimke pokazuju da stvarno imamo taoce i da su živi", rekao je Ishaq.

Britanska Irkinja Annetta Flanigan, Filipinac Angelito Nayan i kosovski Albanac Shqipe Habibi, djelatnici međunarodnog izbornog povjerenstva u Afganistanu, oteti su u četvrtak usred dana u Kabulu.

(Hina) xbis ysd

Pročitajte više