U ponedjeljak, 9. kolovoza počinje isplata pomoći umirovljenicima za kolovoz

Isplata pomoći zagrebačkim umirovljenicima za kolovoz preko Hrvatske pošte počet će u ponedjeljak, 9. kolovoza, izvijestilo je danas zagrebačko Gradsko poglavarstvo.

Umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima od 9. do 20. kolovoza.

Pravo na novčanu pomoć od 1. listopada 2003. ostvaruju i umirovljenici koji su mirovinu ostvarili izvan Hrvatske, prebivalište imaju u gradu Zagrebu, visina mirovine i mirovine i ukupnog prihoda jednaka je ili manja od 1.210 kuna, a predali su zahtjev, te potpisali Izjavu o ukupnim prihodima Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb.

Ako pomoć nije podignuta u poštanskim uredima, može se od 23. do 31. kolovoza podići u Fini, Ulica grada Vukovara 70, na šalteru 18. Nakon 31. kolovoza pomoć za navedeni mjesec više se neće isplaćivati.

Pomoć će biti isplaćena samo umirovljenicima koji su, zaključno s 31. prosincem 2003. godine potpisali izjavu o ukupnim prihodima, osim nepokretnih, bolesnih i sl. koji se mogu javiti u prostorije Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb, Ulica grada Vukovara 56a, telefon 610-0923.

(Hina) xmvr yaz

Pročitajte više