U Tučepima podignuta spomen-ploča Pavelićevom ministru trgovine u NDH!

U TUČEPSKOM zaseoku Šimići podignuta je spomen-ploča Marijanu Šimiću, bivšem ministru trgovine, obrta i veleobrta Pavelićeve ustaške NDH! Na spomen ploči stoji da je podignuta "u čast i slavu tučepskom dobrotvoru koji je u najtežim vremenima činio samo dobro svom selu i ljudima, kao i svojoj hrvatskoj domovini", a zahvalu potpisuju "harni Tučepljani".

Tu je ploču na općinskom zemljištu podigla Anica Pašalić, Šimićeva nećakinja, također iz Tučepa, koja danas živi u Australiji, javlja Večernji list. Ona je i ranije isticala "domoljubne" zasluge svog strica pa je tako ovog ljeta u intervjuu za Makarsku kroniku kazala kako je Šimić spasio od strijeljanja 30-ak ljudi iz makarskog primorja, a već tada je najavila da će mu podignuti spomen ploču u Šimićima, što je i napravila prije tjedan dana.

"O tomu me je obavijestio komunalni redar i ploča će se sigurno maknuti. Redar je to prvo zahtijevao od obitelji, ali kako su oni u međuvremenu otišli u Australiju, stupio je u telefonski kontakt s njima i obećali su kako će to i učiniti", kaže načelnik Ante Čobrnić.

Pročitajte više