Video - Strava u Srbiji: Supruga, ljubavnica te njen brat i suprug ga ubili, zapalili i zakopali

PRIPADNICI Specijalne antiterorističke jedinice srpske policije su u selu Ločevci, Općina Gornji Milanovac, uhitili nekoliko osoba koje se tereti za umiješanost u teško ubojstvo. Kako je MUP Srbije izvijestio na svojim stranicama, na kojima je objavljena i snimka uhićenja, policija je privela ukupno sedam osoba se područja Šida.

Uhićeni su supruga ubijenog 25-godišnjaka Srđana Živkovića, 22-godišnja Jelena Živković, njegova 23-godišnja ljubavnica Marina Šuster, njen 24-godišnji suprug Miroslav Šuster i njen 26-godišnji brat Bojan Gavrić te još trojica pomagača - 27-godišnji Dragan Krč, 54-godišnji Dragan Pendić i 25-godišnji Saša Glavaški.

Gavrića se tereti da je sredinom veljače 2009. godine u Šidu, u stanu njegove supruge Jelene, ubio Živkovića tako što ga je podesnim predmetom udario u predjelu glave. Njegovo tijelo su potom prenijeli u selo Molovin, gdje je zapaljeno, a nakon toga i zakopano u dvorištu obiteljske kuće Gavrića. Ostali osumnjičeni se terete da su pomagali Gavriću u izvršenju ubojstva i uklanjanja leša.

Uhićenici su se skrivali u kući Dragana Pendića, u selu Ločevci - Ljevaja kod Gornjeg Milanovca, gdje je pronađeno automatsko oružje. Prema operativnim saznanjima MUP-a Srbije, ubojice su pripremale bijeg iz države, ali su spriječeni brzom i efikasnom policijskom akcijom.

"Mislili su da su izvršili savršen zločin, ali pogriješili su"

"Nije još poznato do kraja u kakvim su odnosima oni bili, ali pretpostavljamo da su ubijeni i Marina Šuster imali aferu, ali isto tako i Jelena Živković i Miroslav Šuster. Što se točno dogodilo i zbog čega je Srđan ubijen, to još utvrđujemo. Prema dosadašnjim saznanjima, 27. siječnja je prijavljen nestanak Marine Šuster, a 12. veljače Srđana Živkovića. Najvjerojatnije je ubijen prije toga. Ubojstvo je izvršio brat Marine Šuster, Bojan Gavrić, i to u stanu Jelene Živković u Šidu. Čvrstim predmetom, vjerojatno nekom palicom, udario je Živkovića više puta u glavu. Tijelo su potom stavili u Živkovićev džip i prevezli ga u Molovin, u kuću Gavrićeve bake, gdje je leš najprije zapaljen, a potom i zakopan. U svemu ovome sudjelovali su i ostali uhićeni, osim Dragana Pendića", rekao je Pressu jedan od istražitelja.

"Osumnjičenici su pokušali ukloniti svaki trag zločina. Kuću u Molovinu su potpuno očistili, prebojili zidove i na svaki način pokušali ukloniti tragove. Mislili su da su izvršili savršen zločin, tako su rekli na saslušanju. Ali, pogriješili su", dodao je.

Osumnjičenici su u Pendićevu vikendicu došli tako što su se javili na oglas za čuvanje šarplaninaca i tamo su se skrivali više od mjesec dana. Policija je pronašla automobil kojim je leš prevezen, više stranih putovnica i jednu automatsku pušku sa metkom u cijevi, dva okvira i više kutija streljiva. Pronađena je i odjeća i obuća koju su ubojice nosili kao i odbačena registracijska pločica automobila.

Staricu Milicu Subić, baku Bojana Gavrića, u čijem je dvorištu leš pronađen, policija ne tereti za umiješanost u ubojstvo jer je gotovo nepokretna i nije znala što njen unuk radi u dvorištu. "Prije neka tri tjedna su stigli kombijem. Bilo ih je više. Rekli su mi da idem unutra jer je već bio mrak, a da će oni u dvorištu zapaliti neke otpatke i ambalažu od otrova. Vozača kombija nikad ranije nisam vidjela", ispričala je Subić.

I.M.
Foto: Press Online

Pročitajte više