Chevrolet – novosti na hrvatskom tržištu

NAJMLAĐA marka na hrvatskom tržištu u novoj modelskoj godini donosi obilje novosti. Lacetti će se nuditi u čak tri karoserijske izvedbe, dok će novi i bogatiji paketi opreme biti dostupni za sve modele.

Adio Nubira

Ime Nubira odlazi u povijest. U novoj modelskoj godini, od rujna 2005, kompaktni Chevrolet Lacetti će biti dostupan u tri karoserijske izvedbe. Standardnoj petvratnoj čiji dizajn potisuje Giugiaro, a na hrvatskom tržištu je prisutna od svibnja ove godine, pridružuje se četverovrata (ex Nubira), te karavanska izvedba čija prodaja u Hrvatskoj starta krajem rujna. Lacetti karavan bit će u ponudi s dva benzinska motora, slabiji je obujma 1.6 litre (80/109 kW/KS), a snažniji 1.8 litre (90/122 kW/KS).

Atraktivne specijalne edicije

Chevrolet u bliskoj budućnosti kreće s lansiranjem specijalnih serija svojih najpopularnijih modela.

Lacetti Sport nudi naglasak na sportski karakter, a dostupan je isključivo u petvratnoj izvedbi s 1.8-litarskim benzinskim motorom. Model povrh bogatog paketa opreme uključuje i brojna optička unapređenja poput izmijenjene maske motora, aluminijskih naplataka, upravljača presvučenog kožom, spuštenih pragova i stražnjeg spojlera.

Jedini monovolumen u ponudi, zanimljiva Tacuma, u novoj modelskoj godini stiže s Comfort paketom. Ova izvedba se bazira na 1.6-litarskoj izvedbi i povrh Premium paketa (prije SX) uključuje još aluminijske naplatke, električni krovni otvor, ABS i automatski klima uređaj.

Novi paketi opreme

Cjelokupna gama Chevroletovih modela bit će u novoj modelskoj godini u ponudi s novima paketima opreme. Izbor je s dosadašnja četiri skočio na sedam paketa.

Matiz i Kalos su ponuđeni  s paketima Direct, Plus, Star, Elite i Premium, gdje osnovni Direct paket u Kalosu između ostalih uključuje zračni jastuk za vozača, zatamnjena stakla, preklopiva stražnja sjedala u omjeru 40:60,  radio uređaj sa četiri zvučnika, hvatišta za dječju sjedalicu straga i elektronsku blokadu motora.

Paket iznad nosi ime Plus i nudi još odbojnike u boji vozila, sjedalo vozača prilagodljivo po visini, električne podizače prednjih stakala, centralno zaključavanje s daljinskim upravljanjem i radio s CD uređajem.

Najbogatiji paket opreme u Chevrolet Lacettiu svih karoserijskih izvedbi je Platinum, a predstavlja apsulutni vrh ponude u klasi. Ovako opremljen Lacetti posjeduje automatski klima uređaj, prednje i bočne zračne jastuke za vozača i suvozača, ABS s kontrolom proklizavanja pogonskih kotača, kućišta vanjskih ogledala i odbojnike u boji vozila, upravljač presvučen kožom podesiv po visini i dubini, lumbalnu potporu na vozačevom i suvozačevom sjedalu, električne podizače svih stakala, podešavanje vanjskih grijanih retrovizora, senzore za kišu i radio uređaj s peterostrukim CD izmjenjivačem s komandama na upravljaču.

Chevrolet Tacuma i Evanda biti će u ponudi s dva paketa, Elite i Premium (Tacuma) odnosno Premium i Platinum (Evanda).

Odlična prodaja u Hrvatskoj

Chevrolet Matiz i Kalos čine najveći dio ukupne prodaje Chevroleta u Hrvatskoj. U prvih sedam mjeseci registrirano je 516 Matiza i 447 Kalosa. Do kraja srpnja ove godine Chevrolet je zabilježio 1.108 novoregistriranih vozila u Hrvatskoj i time ostvario udio na tržištu od 2.46 %. Usporedimo li to s prošlogodišnjim rezultatima, Chevrolet je ove godine povećao udio sa 0.52 na 2.46 posto.

Miljenko Nikolić

Pročitajte više