FOTO, VIDEO Jaguar E-Pace ima sve, pa i paprenu cijenu

 Foto: Jaguar

SPEKTAKULARNIM skokom za Guinnessa Jaguar je promovirao novi model u gami, kompaktni SUV E-Pace. 
 
Savršeni skok u duljini od 15,3 metara uz uzdužnu rotaciju od 270 stupnjeva odradio je profesionalni kaskader Terry Grant i upisao Jaguarov novitet u Guinnessovu knjigu rekorda. 
 

No, potencijalnim kupcima je relevantnija informacija kako je E-Pace novi ulazni model Jaguara u crossover ponudi. Naglašen sportski karakter i sad već prepoznatljiv vizualni potpis postavit će E-Pace u red najatraktivnijih modela u segmentu. 21-inčni naplatci, panoramski krov i slični skupi dodaci jasno govore o perfekcionizmu, ali i ciljanoj klijenteli. 
 
Visoku razinu luksuza ponudit će i kabina, najčešće presvučena na oko (i dodir) ugodnim materijalima. Moderan nastup upotpunit će digitalni kokpit i središnji zaslon infotainmenta dijagonale 10,2 inča. Meridian audio sustav, head-up zaslon i 4G Wi-Fi hotspot razmazit će i dobrostojeću mlađu klijentelu. Ako se i osjeća nedostatak prostora za putnike, prtljažnik je s 577 litara zapremine odličan rezultat. 

Ispod poklopca isključivo 2.0 turbo motori. Dva su benzinca, slabiji s 249 KS i 365 Nm i snažniji s 300 KS i 400 Nm. Ulazni model je dizelaš sa 150 KS i 380 Nm, a slijedi ga izvedba sa 180 KS i 430 Nm, te 240 KS i 500 Nm u najjačoj inačici. Ovisno o motoru, kupac će moći pored šest-stupanjskog ručnog mjenjača birati devet-stupanjsku automatiku. Stražnji pogon stiže standardno, AWD uz doplatu. 
 
Bogato opremljen sigurnosnom opremom E-Pace na tržište dolazi početkom godine, a u Njemačkoj starta nemalom cijenom od 34.950 EUR za osnovni dizelaš od 150 KS. Pritom imajte na umu da je glavnina ponude modela s druge strane granice od 50.000 eura. 

Pročitajte više