Hyundai će do kraja desetljeća potrošiti 12.6 milijardi USD, otkrio i na što

Foto: Hyundai

SVI automobili će do 2025. godine biti "software defined“.

Hyundai grupa najavila je ogromna ulaganja kojima će se iz korijena promijeniti pojam automobila. Ono bitno je da će svi novi modeli počevši od 2023. godine imati opciju over-the-air updatea, što znači da će do 2025. godine svi novi automobili biti online povezani te za update neće morati odlaziti u ovlaštene servise. To vrijedi za električna, ali i vozila s klasičnim pogonima.

Također, Hyundai će poput BMW-a nuditi i mogućnost pretplate na određene usluge, odnosno opremu vozila. Primjerice, to znači da ćete moći mjesečno plaćati korištenje određene opreme u vozilu koju će vam po ugovaranju proizvođač učiniti dostupnom. 

U međuvremenu Hyundai nastoji prikupiti što više podataka od svojih usluga povezivanja automobila, a sve kako bi ponudio nove i još personaliziranije usluge. Do 2025. godine umreženo će biti preko 20 milijuna vozila.

Konačno i neke konkretne i opipljive novosti. Korejski div radi na razvoju dvije nove platforme za električna vozila, a koje će koristiti svi novi modeli. Najavili su 50-postotno povećanje dosega u odnosu na aktualnu generaciju električnih vozila, kao i kompatibilnost sa sustavima autonomne vožnje 3. razine. 

NVIDIA i Hyundai surađuju od 2015. godine, a nove platforme će se nadopunjavati putem interno razvijenog i povezivog operativnog sustava. Ovo je tek početak, kažu u Hyundaiju, jer planiraju na istim tehnološkim platformama razvijati leteće aute, robotaksije i sve druge napredne sustave prijevoza.  

Pročitajte više