LEGENDA SE NE DA Mercedes i dalje nudi staru G klasu

 Foto: Mercedes

OPEL je imao Astru Classic, Škoda Octaviju Tour, a Renault Clio Storiju. Mercedes ima jednu i jedinu G klasu Professional.
 
Šalu na stranu, G klasa je vjerojatno jedini model u Mercedesovoj gami koji prestižnoj marki ne može rušiti imidž ostankom u proizvodnji. Uostalom, razlog nije dodatni profit, već činjenica da se radi o još uvijek vrlo traženom modelu. Da, iako je lansirana potkraj 1970-ih, G klasa je vremenom sazrijevala, a i prodaja joj je rasla. Stoga ne treba čuditi što je zadnjih godina usprkos paprenoj cijeni rušila rekorde. 
 
 
Originalna G klasa ima novo ime, zove se G klasa Professional i sada predstavlja sukus onog zbog čega ju volimo. Da, G klasa je postala radno vozilo s pogonom na sve kotače, lišeno nepotrebnog luksuza i kompliciranih dodataka. Ta radna G klasa kodnog imena 461 na tržištu je od 1990. godine i nudi se na odabranim tržištima. 
 
 
U pravilu je uzimaju državne službe, odnosno svuda gdje se Euro 5 tolerira. Ian Hadley James, šef marketinga za G klasu, za Road and Track je izjavio kako interes ne jenjava za liniju 461, ali i kako se proizvodnja neće obustaviti. Naprotiv, Mercedes će uložiti u daljnju modernizaciju modela. 
 

Pročitajte više