Povratak najboljeg sportskog automobila na svijetu!

 Foto: McLaren

LEGENDARNI McLaren F1 se vraća u novom izdanju i po početnoj cijeni od gotovo 2,5 milijuna EUR.
 
Nakon nekoliko glasina i pomalo dvosmislenih odgovora iz samog McLarena britanski magazin AutoCar doznaje kako je novi F1 gotova stvar. I da, legendarni 1+2 koncept rasporeda sjedala ostaje i na nasljedniku. 
 
Za razvoj automobila koji će biti ponuđen u vrlo limitiranoj nakladi od najviše 64 primjeraka zadužen je McLarenov Special Operations, a u prijevodu to znači kako će kompanija ponuditi rasni GT sa hiper performansama. 
 
Neimenovani izvor iz McLarena potvrdio je konfiguraciju s tri sjedala, ali sada s potpuno drukčijim povodom: pružiti brzi prijevoz sa stilom i ponuditi dosad najluksuzniji McLaren. 3,8 twin-turbo V8 je vjerojatno gotova stvar u pogledu izbora motora, a za razliku od dvostruko jeftinijeg P1 bit će bez električne pomoći. U svakom slučaju valja očekivati preko 700 KS i maksimalac na barem 320 km/h. Reinkarnirani F1 mogao bi debitirati najranije 2018. godine.
 
Da rezimiramo, nasljednik F1 će biti luksuzni coupe vanserijskih performansi, ali daleko od radikalnog originala Gordona Murraya. I da, McLaren je i službeno potvrdio da ne razmišljaju o prodaji imidža i razvoju SUV modela. 

Pročitajte više