Nove hit knjige: Inspirativni vodič Sve je rješivo promijenio živote tisuća čitatelja

Foto: Shutterstock/Press

ČAK i ako trenutačno nemate vremena za čitanje knjiga, nova izdanja za ljeto nam pristižu pa je dobro držati korak s informacijama na temelju kojih ćete odlučiti što ponijeti na more. No mi vam predlažemo da ne čekate godišnji jer ljeto nam je, barem sudeći po divnom vremenu, već stiglo. Nabavite knjigu, sjednite na kavu ili sok, te se udubite u priče koje će već danas postati vaš zasluženi odmor.

Idilična koliba u Irskoj - Julie Caplin

Autorica čija popularnost raste svakom novom putopisnom romansom donosi nam još jedan hit ispunjen njezinom karakterističnom lakoćom pisanja. Nakon Kopenhagena, Islanda, Tokija te hrvatske obale, stižemo u Irsku. Junakinja je uspješna odvjetnica, ali u njezinom životu nešto nedostaje. Tako se odluči upisati tečaj kuhanja u najpoznatijoj kulinarskoj školi u Irskoj. Dan prije odlaska, upoznaje misterioznog muškarca u Manchesteru te s njim proživi kratke, ali nezaboravne trenutke.

Kad stigne na irsku obalu, čini se da će ti trenuci ostati samo lijepa sjećanja. Sve do trenutka kada shvati da je taj isti muškarac najveća zvijezda kuhinje. Julie Caplin vješto kombinira putopisne elemente sa životnim pričama junaka koji se odvažuju zakoračiti u novi život. Oni koji vole kuhanje, naučit će mnoge tajne te shvatiti zašto recepti tako rijetko uspijevaju.

Sve je rješivo - Marie Forleo

Sve je rješivo nije samo fraza. To je mantra, poslovica i filozofija. To je životni moto koji će vas, proveden u praksi, učiniti nezaustavljivima. Borite se kako biste završili ono što ste započeli? Briljantne ideje svakodnevno se roje u vašoj glavi, ali ne znate kako ih oživjeti i realizirati? Ova knjiga, koja je već promijenila živote tisuća čitatelja, poziva vas da budete proaktivni i kreativni.

Uz pomoć brojnih vježbi, primjera i priča ljudi koji su se uvjerili da sve uistinu jest rješivo, ovaj će vam inspirativni vodič pokazati kako se suočiti sa strahovima i dvojbama, savladati prepreke i ostvariti ciljeve i snove. Zahvaljujući njemu, shvatit ćete da je moć promjene u vašim rukama pa ćete se konačno odvažiti promijeniti posao kojim ste već dulje nezadovoljni i koji vas frustrira, pokrenuti vlastiti projekt ili tvrtku i pronaći vrijeme za ljude i stvari koje volite i koji vam donose unutarnje zadovoljstvo i mir. 

Njegova priča, njezina priča - Alice Feeney

Kada budemo pogledali unazad, vjerojatno ćemo ovo vrijeme nazivati zlatnim dobom psiholoških krimića. Nevjerojatno mnogo izvrsnih naslova izašlo je u posljednjih nekoliko godina, a novi roman Alice Feeney oduševit će sve ljubitelje tog podžanra napetica. Svaka priča ima dvije strane: tvoju i moju, našu i njihovu, njezinu i njegovu. To znači da netko uvijek laže.

Kada se u malom engleskom mjestu Blackdownu pojavi leš prekrasne žene, reporterka Anna Andrews zbog osobnih i poslovnih problema oklijevat će medijski popratiti slučaj. Njezinim pojavljivanjem na mjestu zločina nije oduševljen ni policijski inspektor Jack Harper, koji će uskoro postati glavni osumnjičeni u vlastitoj istrazi umorstva. Netko u cijeloj priči ne govori istinu, ali nijedna laž ne može zauvijek ostati skrivena.

Stotinu godina Lenni i Margot - Marianne Cronin

Duhovita i srceparajuća priča o jednom predivnom prijateljstvu. Život je kratak. To najbolje zna sedamnaestogodišnja Lenni Pettersson koja provodi dane na onkološkom odjelu bolnice u Glasgowu. Jednoga dana, Lenni se pridružuje slikarskoj radionici gdje upoznaje zanimljivu 83-godišnjakinju Margot.

Kad shvate da zajedno imaju nevjerojatnih sto godina, Lenni i Margot odmah osjete da ih veže mnogo više od bolničkih hodnika i slikarskog tečaja. Zato odluče naslikati stotinu slika za stotinu godina njihovih života - najdojmljivija sjećanja iz djetinjstva i mladosti, sve trenutke radosti i ushita, najvećih ljubavi i gubitaka. Ubrzo postaje jasno da će njihova početna ideja o slavljenju vlastitih iskustava dotaknuti i živote osoba koje ih okružuju.

Tisuću ždralova - Michael James Wong

A zašto ne biste nešto stvorili? Nešto lijepo, nešto krhko, nešto čarobno. Tisuću ždralova zbirka je osobnih priča, pjesama, mudrih izreka i prekrasnih ilustracija u kojoj nas učitelj meditacije i prakse svjesnosti Michael James Wong poziva na putovanje samootkrivanja, pregib po pregib. Naučit ćete načiniti papirnatog ždrala tehnikom origamija, ali još važnije, razvijati hrabrost, posvećenost, opraštanje i radost.

Ovo je knjiga malih koraka i nježne mudrosti koja će vam pomoći da iscijelite dušu i pronađete vlastiti put ka sreći. Prema japanskoj tradiciji, ako čovjek u jednoj godini načini tisuću papirnatih ždralova, ostvarit će mu se jedna želja, ona koja bi mu mogla donijeti naklonost sudbine, vječnu sreću, dug život i radost. Svakako pothvat vrijedan uloženog vremena, zar ne?

Pročitajte više